. Els detinguts guardaven caixes plenes de productes alimentaris que contenien THC i esqueixos de marihuana en un local que utilitzaven com a magatzem a Horta-Guinardó

. El valor aproximat de tots els productes intervinguts en el mercat il·lícit és d’entre 120.000 i 150.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Horta - Guinardó han tancat una investigació que es va iniciar el 15 de març de l’any passat amb la detenció de quatre persones que presumptament elaboraven i distribuïen llaminadures que contenien cànnabis. Els detinguts són tres homes i una dona, d’edats compreses entre 32 i 42 anys, els quals també posseïen una plantació de marihuana al soterrani d’un local que feien servir com a magatzem al districte d’Horta – Guinardó. L’Institut Nacional de Toxicologia ha confirmat ara que els productes intervinguts contenien THC.

El 15 de març de l’any passat, un agent fora de servei va alertar a agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana perquè hi havia uns homes amb actitud de vigilància davant d’un local i estaven carregant caixes a un cotxe estacionat a la vorera. Aquestes caixes estaven plenes d’esqueixos de marihuana i a l’interior del local n’hi havia més amb les mateixes característiques, preparades per ser carregades al cotxe amb el mateix contingut a dins.

Els agents, durant la inspecció, van comprovar que a dins del local, a més, hi havia altres caixes que contenien gran quantitat de productes comestibles amb aparença de xocolatines, llepolies, llaminadures, begudes, entre d’altres, i els seus embolcalls indicaven que contenien THC (tetrahidrocannabinol, que és un cannabinoide psicoactiu de la planta Cànnabis Sativa).

L’aparença dels productes i la forma com estaven embolicats podria donar a equívoc a una persona que desconeix el contingut, com per exemple un menor. Per tant podien ser fàcilment consumits i comportar així un alt risc per a la salut de les persones. A més, les condicions higièniques i de salubritat del local no donaven garanties per a la manipulació i elaboració de productes comestibles destinats al consum.

Al soterrani del local van trobar una plantació de plantes de marihuana, 28 d’aquestes eren adultes i 116 en procés de creixement, i una cuina on suposadament els detinguts elaboraven els productes comestibles.

En total, els investigadors van intervenir 2061 esqueixos de marihuana, 28 plantes de marihuana adultes i 116 en fase de creixement, i 7000 euros que portaven a sobre els detinguts. També van intervenir totes les caixes que contenien productes comestibles com 91 caixes de cartró a l’interior de les quals hi havia 66.000 xocolatines amb THC. El valor aproximat de tots els productes intervinguts en el mercat és d’entre 120.000 i 150.000 euros i, el de la marihuana, uns 7.000 euros.

Els quatre detinguts, sense antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El Jutjat d’Instrucció de Barcelona va autoritzar, a més, la incineració i la destrucció de tot el material intervingut.

Oficina de Comunicació

Barcelona, 4 de juny de 2023