Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Itinerari accessible

El Parc Natural de l'Alt Pirineu consolida la seva oferta d'activitats per a persones amb diversitat funcional

query_builder   6 juny 2023 12:50

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de l'Alt Pirineu consolida la seva oferta d'activitats per a persones amb diversitat funcional

Aquest dimarts, el Parc Natural ha presentant la temporada anual d’ecoturisme


Itinerari accessible{"name":"2023/06/06/12/35/e1c161c4-0d85-4b5d-b186-01012591cbf5.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":162135}

El Parc Natural de l’Alt Pirineu continua avançant en la promoció d’activitats d’educació ambiental adreçades a persones amb diversitat funcional. El Parc ha presentat aquest dimarts la segona edició del programa d’activitats accessibles Tothom és Parc!, en el marc de la inauguració de la temporada anual d’ecoturisme que el Parc natural impulsa conjuntament amb l’Associació de Guies Intèrprets del Parc.

El programa Tothom és Parc! es va iniciar l’any passat amb l’objectiu d’acostar el paisatge i la biodiversitat dels paratges pirinencs a les persones amb diversitat funcional de la zona. Enguany s’ha ampliat el nombre d’activitats i s’han reforçat els lligams amb les entitats i associacions de salut mental i persones amb discapacitat. Així, s’han organitzat activitats amb el Club Social del Centre de Salut Mental de Sort, el Club Social El Picot del Centre de Salut Mental de la Seu d’Urgell o el Taller Claror per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Seu d’Urgell. Entre d’altres, hi ha activitats amb raquetes de neu, observació d’aus carronyaires i itineraris educatius accessibles.

Precisament coincidint amb la presentació, s’ha estrenat la tercera fase de l’itinerari accessible per a persones amb mobilitat reduïda de Sant Joan de l’Erm, que ha estat executat per l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò i finançat en gran part a través d’una subvenció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Les obres han permès concloure aquest itinerari adaptat que comença a l’aparcament del refugi de la Basseta. En aquesta darrera fase s’ha construït l’últim tram de passera elevada i de la plataforma final, concebuda com a mirador, i situada en una clariana elevada que permet admirar i descobrir a través de panells explicatius el paisatge del voltant. Els treballs han tingut un cost de gairebé 58.000 euros.


Temporada d’ecoturisme

La temporada anual d’ecoturisme del Parc inclou les activitats de més d’una vintena d’empreses que treballen a l’espai protegit i que majoritàriament, han cursat la formació de Bon/a coneixedor/a del Parc. Hi ha itineraris per descobrir el cel nocturn del Parc, passejades per conèixer la flora, tallers interdisciplinaris de natura i art, recorreguts paisatgístics centrats en la memòria història de la zona, observació de fauna salvatge, visites guiades a les esglèsies romàniques, activitats de descoberta dels ratpenats, recorregut d’identificació i observació de les principals espècies de papallones o de descoberta geològica, entre moltes altres.

El Parc potencia aquest tipus d’oferta ecoturística, que s’emmarca dins dels principis que promou la Carta Europea de Turisme Sostenible a la qual el territori del Parc està treballant per adherir-s’hi. Per la seva banda, des de l’Associació de Guies Intèrprets del Parc s’ha posat en valor la seva tasca com a divulgadora del llegat natural, sociocultural i immaterial de l’espai protegit, seguint un codi de bones pràctiques i garantint un turisme responsable.

2  

Imatges

Imatge de la presentació de la temporada d'ecoturisme i del programa Tothom és Parc!

Imatge de la presentació de la temporada d'ecoturisme i del programa Tothom és Parc! 243367

També s'ha presentat la tercera fase de l¿itinerari accessible per a persones amb mobilitat reduïda de Sant Joan de l¿Erm

També s'ha presentat la tercera fase de l¿itinerari accessible per a persones amb mobilitat reduïda de Sant Joan de l¿Erm 279404

1  

Fitxers adjunts

Activitats de la temporada d'ecoturisme del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l¿Associació de Guies Intèrprets del Parc

Activitats de la temporada d'ecoturisme del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l¿Associació de Guies Intèrprets del Parc
PDF | 6155417

Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia