Més de 40.000 persones ja han visitat Somia la ciutat, una de les grans exposicions de Palau Robert per aquesta temporada, que tancarà portes diumenge vinent. Comissariada per l’arquitecte Roger Subirà, la mostra explica els nous models d’urbanisme que estan sorgint al món i que es plasmen en l’arquitectura, l’urbanisme i el disseny urbanístic pensats al servei de la gent. L’exposició vol encetar reflexions sobre els models de ciutat.


Compta amb aportacions i projectes d'un bon nombre de despatxos locals, nacionals i internacionals i diverses empreses, que mostren prototips de disseny industrial, reunint el treball d'equips catalans, ja sigui al nostre país o a l'estranger, amb els dels millors estudis internacionals.

Presenta projectes urbans o d'espai públic, innovacions tecnològiques i prototips de disseny industrial. Són projectes acabats recentment o que estan en procés de materialització, així com algunes propostes, entrevistes o reflexions més teòriques. Tots els projectes, mostrats com a imatges, vídeos o maquetes, estan vinculats a idees molt simples, afirmacions o preguntes fàcilment intel·ligibles per a un públic no tècnic. En el seu conjunt, aquest collage d'imatges i idees pretén oferir un imaginari de futurs possibles que permetin als visitants tornar a connectar amb visions radicalment optimistes del futur de les nostres ciutats.

Somia la ciutat es pot visitar fins al diumenge dia 11. L’accés a l’exposició és lliure i gratuït.