Territori

ISHF

Territori participa a l'International Social Housing Festival de Barcelona

query_builder   6 juny 2023 16:17

event_note Nota de premsa

Territori participa a l'International Social Housing Festival de Barcelona

A partir de demà i fins el divendres 9 de juny, el Govern participarà en l’International Social Housing Festival (ISHF) que se celebra a Barcelona. L’ISHF és una iniciativa de Housing Europe, la Federació Europea d’Habitatge Públic, Cooperatiu i Social, i dels seus membres i aliats, presents a 25 països i que engloben 25 milions d’habitatges, l’11% del parc d’habitatges de la Unió Europea.

El Departament de Territori participa en aquest Festival com a ens que lidera les polítiques d’habitatge a Catalunya, per explicar les actuacions que s’estan duent a terme ens el diferents àmbits.

La secretària d’Habitatge del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, Marina Berasategui Canals, participarà en la sessió inaugural: Reptes emergents i solucions en l’habitatge a Catalunya i Espanya, on exposarà la situació actual del mercat de l’habitatge i les principals línies d’actuació del Govern per ampliar el parc públic en 10.000 habitatges nous en els propers anys. Berasategui també explicarà com la conjuntura posterior a la crisi de la bombolla immobiliària de 2007, agreujada per la crisi sanitària de la Covid ha fet que s’hagin hagut de destinar gran part dels recursos públics a atendre l’emergència habitacional, i que la voluntat és seguir atenent aquesta emergència però posant la mirada en el llarg termini per aconseguir dotar el país d’un parc d’habitatge assequible suficient.

Posteriorment, intervindrà la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), Sílvia Grau i Fontanals, que exposarà les línies d’actuació que té en marxa actualment l’Agència per ampliar el parc d’habitatge públic.

Altres representants de la Secretaria d’Habitatge i de l’AHC participaran en l’esdeveniment amb ponències relatives a la planificació que s’està fent amb el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge, que s’aprovarà aquest any 2023 i serà el full de ruta per a la planificació de les polítiques d’habitatge per als propers 20 anys, marcant els objectius de solidaritat urbanai increment d’habitatge que s’ha de produir. Explicarà aquest Pla el subdirector general d’Habitatge, Josep Casas i Miralles.

La responsable d’Acció Exterior de l’AHC, Anna Mestre i Massa, serà la responsable d’explicar el lideratge exercit per l’Agència en projectes europeus4RinEU, Plug-n-Harvest i HOUSEFUL que han implementat solucions de rehabilitació energètica o ambiental en edificis socials aportant solucions constructives innovadores i que han afavorit la sensibilització dels inquilins pel que fa a la rehabilitació energèticament sostenible.

L’INCASÒL organitza i participa en sessions del programa oficial del festival i també en actes paral·lels per fomentar el debat de la innovació en el sector de l’habitatge. La directora, Maria Sisternas, ha estat convidada per l’organització per participar en la sessió Barcelona-Catalunya Housing Model: Estratègies de planejament urbanístic que contribueixen a l’assequibilitat de l'habitatge, que centrarà el debat en les innovacions en l'àmbit del planejament urbanístic aplicades en el context de Catalunya. També durant la primera jornada del festival, el Departament de Territori i l’INCASÒL organitzen la sessió Planning and programming Social Housing Policies, en què s’analitzaran diferents experiències locals a Europa en planificació i programació d'habitatge social des de diferents àmbits.

Fora del programa oficial, l’INCASÒL celebrarà a la seu del COAC la sessió Experiències innovadores en l’habitatge social a Europa. Es presentaran projectes que han estat construïts amb elements innovadors de la mà dels arquitectes Fredéric Druot, Pere Joan Ravellat i Cristian Vivas.Per tancar el programa del primer dia, l’INCASÒL proposa una visita a la Fàbrica de cartró de Sant Adrià de Besòs per presentar les actuacions que fa el Govern en matèria de regeneració urbana.

Durant la segona jornada de l’ISHF, l’INCASÒL centrarà la seva participació en dos esdeveniments, el workshop coorganitzat amb Housing Europe:Resident engagement practices in energy eficient social housing, on es presentarà la promoció d’habitatge assequible de Santa Coloma de Gramenet, inclosa en el projecte europeu Sinykia d’edificis generadors d’energia; i una visita al barri de la Mina, també al municipi de Sant Adrià de Besòs, per completar la presentació de la tasca que fa l’INCASÒL en l’àmbit de la regeneració urbana.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Territori participa a l'International Social Housing Festival de Barcelona'

Nota de premsa en PDF 'Territori participa a l'International Social Housing Festival de Barcelona'
PDF | 320714

Habitatge
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia