· Els integrants de l’entramat criminal sumen gairebé 90 antecedents policials i comptaven amb una alt nivell d’especialització delictiva

· En un dels casos els arrestats van utilitzar uniformes fent-se passar per policies


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir el dia 30 de maig, sis homes, d’entre 26 i 50 anys,com a presumptes autors de delictes contra el patrimoni, lesions, detenció Il·legal, usurpació de funcions públiques, tinença d’armes, delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Entre tots els detinguts, sumen gairebé 90 antecedents.

Els agents van tenir coneixement durant el mes de febrer d’aquest any que s’havia produït un robatori amb força a un domicili de Sant Andreu de la Barca. Arran d’aquests fets, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell va obrir una investigació i va aconseguir identificar els presumptes autors.

En el transcurs de la investigació, els mossos van verificar que es tractava d’un grup organitzat amb una activitat delictiva molt elevada. Per aquest motiu, els agents van tenir com a objectiu principal identificar tots els membres d’aquest grup.

Aquest entramat criminal estava especialitzat en robatoris de vehicles, falsificació de documents, i robatoris amb força i amb violència a domicilis i establiments. En total, va estar implicat en més d’una seixantena de fets delictius comesos arreu de Catalunya.

Un d’aquests, que va tenir lloc el mes d’abril, va ser el robatori amb violència a un domicili de Sant Andreu de la Barca on els autors es van fer passar per policies i van fer servir uniformes i material policial. També van emmanillar a la víctima i la van agredir.

El passat 30 de maig es van realitzar vuit entrades i escorcolls simultanis a immobles situats a Barcelona, Rubí, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Sant Quintí de Mediona i Igualada. Com a resultat, es van detenir sis membres d’aquest grup criminal.

Els agents van trobar durant el transcurs de les entrades una gran quantitat d’objectes sostrets provinents dels fets delictius investigats, així com substàncies estupefaents. El grup també tenia en el seu poder material per dur a terme els il·lícits penals, com armes de foc curtes reals i simulades, uniformes, emblemes i material policial, i per últim, elements d’alta tecnologia utilitzats per sostreure vehicles.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 1 de juny. Dos d’ells van ingressar a presó i els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 06 de juny de 2023


2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 353413

Imatge 2

Imatge 2 95192