Empresa i Treball

El Compromís Nacional per un Turisme Responsable a Catalunya, referent de governança turística a Europa

El Compromís Nacional per un Turisme Responsable a Catalunya, referent de governança turística a Europa

query_builder   7 juny 2023 10:28

event_note Nota de premsa

El Compromís Nacional per un Turisme Responsable a Catalunya, referent de governança turística a Europa

  1. La directora general de Turisme ha explicat l’acord en el marc de l’Assemblea General de la Xarxa de Regions Europees per al Turisme Sostenible i Competitiu
  2. El Compromís, avalat per l’Organització Mundial del Turisme, també es va presentar davant la Comissió Europea


La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, ha participat a l’Assemblea General de la Xarxa de regions Europees per al Turisme Sostenible i Competitiu, agrupades en NECSTouR, que té lloc a Saint-Ouen (Illa de França).

En les seves intervencions, Domènech ha posat en valor el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, quadern de ruta del turisme català, que ha esdevingut un referent en governança turística a Europa. Es tracta d’un acord que troba punts en comú entre les diferents visions i suma complicitats amb els actors i els agents representatius de cada àmbit: social, ambiental, territorial, empresarial, cultural, acadèmic, entre d’altres.

La directora general de Turisme ha explicat que “per garantir l'aplicació satisfactòria del Compromís hem d'establir una associació real i sòlida amb les parts interessades a Catalunya, però també amb les institucions i actors del turisme europeu i internacional”. Domènech ha assegurat que “aquest Compromís és un exemple que mostra com treballem els territoris perquè el turisme sigui part de la solució a l’hora d’afrontar els reptes que, en la majoria dels casos, superen les nostres competències turístiques”.“Les regions, els estats membres i les institucions europees hauríem de mantenir aquests intercanvis periòdicament per estimular els nostres aprenentatges, impulsar el progrés cap a un model de turisme digital, més sostenible i reflexionar sobre com fer-ho” ha conclòs.

Aquesta assemblea suposa un nou pas per a la projecció internacional del Compromís Nacional per un Turisme Responsable. El passat 28 de març Domènech ja va explicar l’acord a l’Organització Mundial del Turisme (OMT), on el seu secretari general, Zurab Pololikashvili, va felicitar Catalunya per la tasca en favor d’un turisme responsable i va assegurar que des d’aquesta institució comparteixen aquesta visió “per un turisme més inclusiu, sostenible i que vetlla pel benestar de les comunitats”.Així mateix, el 18 d’abril la directora general de Turisme va explicar el model català de concertació turística davant la Direcció General de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes (DG GROW) de la Comissió Europea.

El model català i el text del Compromís han estat assumits per totes les regions que formen part de NECSTouR i han subscrit el seu contingut sumant-se als principis d’aquest acord realitzat a Catalunya. Amb la de NECSTouR, el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, ja s’acosta a les 150 adhesions

El Compromís identifica els principis bàsics que uneixen i enforteixen un sector tan determinant de l’economia catalana com és el turisme. És el punt de partida per construir i avançar cap a un turisme encara més sostenible, divers, just socialment i compartit territorialment, tot garantint el benestar ciutadà i els recursos de l'entorn. Coordinat pel professor de la facultat de Turisme de la Universitat de Girona, José Antonio Donaire Benito, el Compromís marca 67 reptes i objectius en quatre grans àmbits: sostenibilitat ambiental, sostenibilitat social, equilibri territorial i innovació.

Pàgina web del Compromís: http://empresa.gencat.cat/compromisturisme


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter: @turismecat
  2. Youtube: https://www.youtube.com/turismecat


2  

Imatges

La directora general de Turisme ha explicat l'acord en el marc de l'Assemblea General de la Xarxa de Regions Europees per al Turisme Sostenible i Competitiu.

La directora general de Turisme ha explicat l'acord en el marc de l'Assemblea General de la Xarxa de Regions Europees per al Turisme Sostenible i Competitiu. 461317

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, ha participat a l'Assemblea General de la Xarxa de regions Europees per al Turisme Sostenible i Competitiu, agrupades en NECSTouR.

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, ha participat a l'Assemblea General de la Xarxa de regions Europees per al Turisme Sostenible i Competitiu, agrupades en NECSTouR. 453500

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia