Salut

Recepció a Harvard

El conseller Balcells encapçala la representació catalana a la BIO Convention de Boston, la trobada més important del sector biotecnològic

query_builder   7 juny 2023 14:10

event_note Nota de premsa

El conseller Balcells encapçala la representació catalana a la BIO Convention de Boston, la trobada més important del sector biotecnològic

  1. S’hi ha desplaçat 46 empreses catalanes per tal de poder obtenir tant informació d’alt valor científic, com finançament per a projectes i nous clients
  2. Biocat és l’entitat responsable d’impulsar el sector de ciències de la vida i la salut a Catalunya, un ecosistema integrat per més de 1.350 empreses i 91 entitats de recerca
Trobada amb la comunitat catalana de Massachussetts al Winthrop House Harvard College.{"name":"2023/06/07/14/09/ca51b67e-40bb-4ee1-99cf-e7c6878a5203.jpeg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":"247689"}

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, encapçala des d’aquest dilluns la representació institucional de la BioRegió de Catalunya a la Bio International Convention de Boston, la trobada de partnering més important del sector biotecnològic internacional que se celebra fins el 8 de juny i on hi participen 46 empreses catalanes i més de 80 delegats.

L’agenda del titular de Salut té com a objectiu donar suport a aquestes empreses en la recerca d’acords de col·laboració, informació d’art valor científic i financer, aliances estratègiques així com obtenir finançament o acords de col·laboració de noves llicències que puguin desenvolupar-se mitjançant convenis.

Des del passat dilluns, el conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha mantingut reunions amb diferents representants d’empreses dels Estats Units així com amb representants de la Comissió Europea al Pavelló d’Europa com amb Cornelius Schmaltza, responsable de la Unitat del European Innovation Council (EIC) Accelerator. També ha tingut l’oportunitat de trobar-se amb professionals i investigadors catalans que desenvolupen la seva carrera professional als Estats Units.

El dimarts, Balcells va assistir al pavelló d’Itàlia, on va tenir lloc una trobada amb els membres del CEBR (Council of European BioRegions) que presideix Biocat, així com el pavelló de Califòrnia, amb qui Catalunya té acords des de 2015 en diferents àmbits. A més, el conseller de Salut es va reunir amb autoritats del govern Mexicà i va tenir una trobada amb la comunitat catalana de Massachussetts on, entre d’altres, hi va assistir Mariana Castells, investigadora de Hardvard del Birham and Women’s Hospital.

Balcells ha afirmat que ser a la BIO International Convention té diferents objectius “en primer lloc acompanyar a les empreses a la trobada més important del món, Catalunya té molt a dir tan per conèixer com per compartir informació. A més, estem creant a Catalunya el Centre de Teràpies avançades i necessitem no només veure les tendències de futur, sinó també trobar el partenariat, els socis, per poder desenvolupar aquest centre. Per això, entre d’altres, estem visitant el CIMIT. Finalment, estem aquí perquè la innovació en la salut és un tema clau i, en aquest sentit, Massachussets estan interessats també en què compartim la innovació en l’àmbit social i sanitari, hem aprofundit en acords que ja teníem amb el CIMIT i parlarem amb el Broad Institute i el Dana Farber Cancer Institute per teràpies en el càncer”.

Així mateix, el conseller va mantenir una reunió amb Maura Tracy Healey, governadora de Massachusetts, amb qui s’han emplaçat a iniciar col·laboracions en l’àmbit de l’atenció integrada social i sanitària.

Bioregió de Catalunya

Avui la BioRegió de Catalunya aglutina més de 1.350 empreses i 91 entitats de recerca, amb una facturació total del sector de gairebé 40 mil milions d’euros i vora 250.000 treballadores i treballadors. De fet, Catalunya compta amb l'ecosistema de ciències de la vida més dinàmic de l’Estat i un dels més actius d’Europa.

Biocat és l’entitat responsable de dinamitzar i promoure la BioRegió catalana, representa el 8,7 % del PIB i el 7% de l’ocupació a Catalunya. En els darrers tres anys, la xifra d’inversors internacionals que han apostat per empreses emergents de la BioRegió de Catalunya gairebé s’ha duplicat.

Aquest any la Bio International Convention acull més de 14.000 líders biotecnològics i farmacèutics.

2  

Imatges

Trobada amb la comunitat catalana de Massachussetts al Winthrop House Harvard College.

Trobada amb la comunitat catalana de Massachussetts al Winthrop House Harvard College. 247689

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, amb Maura Tracy Healey, governadora de Massachusetts, a la Bio Convention de Boston.

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, amb Maura Tracy Healey, governadora de Massachusetts, a la Bio Convention de Boston. 123646

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia