1. Durant l’operatiu s’ha detingut la persona que diumenge passat va fugir després d’ envestir un vehicle policial
  2. S’ha identificat els responsables de l’organització de la festa i s’ha intervingut preventivament part de l’equip de so

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han desmantellat aquesta tarda una festa il·legal que se celebrava des de diumenge en un paratge dins del terme municipal d’Ivars de Noguera.

El passat divendres, a les 20:00 hores, durant el patrullatge preventiu de seguretat ciutadana es va detectar una afluència anormal de vehicles pesants, bàsicament autocaravanes i camions, al port d’Àger (Noguera). Tot apuntava, que els ocupants d’aquests vehicles volien muntar una festa il·legal a la comarca.

Davant aquests fets, es van muntar diversos controls policials per tal d’evitar la seva organització.

Finalment, el passat diumenge, a les 1:00 hores, es va detectar que havien aconseguit muntar-ne una en una zona boscosa propera al pantà Santa Anna, dins del terme municipal d’Ivars de Noguera.

Immediatament, es van redirigir els controls als camins d’accés a aquesta zona per tal d’evitar que entressin més participants.

La matinada de diumenge, en un d’aquests controls, un camió va envestir un vehicle policial i els agents van haver d’apartar-se per evitar ser atropellats. Tot seguit, es va detenir els dos ocupants del camió.

Durant el procés d’aquestes detencions un grup de persones van agredir els agents i van aconseguir que un dels detinguts fugís. En aquest incident cinc mossos van resultar ferits lleus.

Des del moment que es va detectar la festa s’han mantingut els controls a les vies d’accés per evitar que entrin altres vehicles i per identificar tots els que marxin. També s’han muntat controls d’alcoholèmia i drogues per evitar conductes de risc en la conducció.

En aquests controls s’han denunciat 20 conductors per positius en drogues, 1 per alcoholèmia, 1 per ITV caducada i 1 denúncia per manca d’assegurança.

Aquesta tarda, a les 17 hores, s’ha realitzat un operatiu policial per accedir a la zona on es celebrava la festa i aturar-la completament.

En el transcurs del dispositiu s’ha identificat aproximadament una setantena de persones, entre els quals es trobaven els organitzadors de la festa, als quals se’ls ha denunciat administrativament. També s’ha localitzat i detingut l’home que el passat diumenge va envestir un vehicle policial i va fugir.

Per últim, s’han aixecat 7 actes administratives per tinença de substàncies estupefaents i s’han intervingut part dels equips de so.


Oficina de Comunicació

Lleida, 07 de juny de 2023

3  

Imatges

Festa Rave Ivars Noguera

Festa Rave Ivars Noguera 159657

Festa Rave Ivars de Noguera

Festa Rave Ivars de Noguera 290320

Festa Rave Ivars de Noguera

Festa Rave Ivars de Noguera 165796