1. Durant la inauguració de la 34a Trobada Empresarial al Pirineu, el cap de l’Executiu ha explicat que “estem negociant amb el govern de l’estat un pla d’actuacions, en què hi aporti 260 milions”
  2. Pere Aragonès ha fet una crida a “reforçar la nostra autoestima i creure en el país” i ha assenyalat que les dades “certifiquen una mirada positiva de l’economia”
El president, durant la seva intervenció en l'acte inaugural (autor: Rubén Moreno)
El president, durant la seva intervenció en l'acte inaugural (autor: Rubén Moreno)
{"name":"2023/06/08/17/14/ffcc21fb-2c31-4694-b4cc-bba89ab12dd7.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":57359}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu aquesta tarda des de la Seu d’Urgell el “compromís del Govern amb la millora de l’Eix Pirinenc”, que, ha dit, “és un dels grans reptes en termes de competitivitat que tenim”. En aquest sentit, ha explicat que “estem negociant amb el govern de l’estat per signar el conveni amb un pla d’actuacions, en què l’estat aporti 260 milions d’euros, per posar al dia la carretera N260 que no es pot endarrerir més”.

El cap de l’Executiu s’ha referit a l’Eix Pirinenc durant la inauguració de la 34a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, que porta per títol Liderar avui: talent i valentia, i se celebra avui i demà a la Seu d’Urgell. Durant la seva intervenció, el president també s’ha referit a l’Estratègia del Pirineu 2030, que, ha dit, “ja està definida i aposta per implementar projectes amb una gran capacitat transformadora en vuit àmbits estratègics”, que són: l’habitatge, el coneixement i el talent, la gestió forestal sostenible, la mobilitat, el relleu generacional en el sector primari, el turisme, el Pirineu com a gran espai esportiu a cel obert,

Missatge de confiança

Durant la seva intervenció en la inauguració de la 34a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, el president també ha donat un missatge de confiança en el futur i l’economia de Catalunya i dels Pirineus. Ha fet notar la necessitat de “reforçar la nostra autoestima i creure en el país” i ha assegurat que les dades ens permeten tenir una “mirada positiva sobre l’economia del país, que ens omplen de confiança i desmenteixen els discursos derrotistes que, de tant repetir, s’han convertit en un peatge afegit per les nostres empreses que busquen finançament”.

El president n’ha posat com a exemples que “les previsions de creixement de Catalunya per al 2023 se situen en l'1,7% del PIB malgrat l’afebliment del comerç mundial”, així com les dades d’ocupació o la “bona dinàmica de les exportacions i inversions estrangeres”, amb 6.400 milions el 2022.

En aquest context, el president Aragonès ha dit que “volem que l’economia catalana creixi i progressi de forma equilibrada, sòlida, estable i beneficiant a tota la ciutadania i a tots els territoris”. “I que sigui el màxim de resilient als canvis demogràfics, tecnològics i climàtics”, ha afegit.

4  

Imatges

34a Trobada Empresarial al Pirineu (fotografia 1)

34a Trobada Empresarial al Pirineu (fotografia 1) 1215778

34a Trobada Empresarial al Pirineu (fotografia 2)

34a Trobada Empresarial al Pirineu (fotografia 2) 1932518

34a Trobada Empresarial al Pirineu (fotografia 3)

34a Trobada Empresarial al Pirineu (fotografia 3) 3004875

34a Trobada Empresarial al Pirineu (fotografia 4)

34a Trobada Empresarial al Pirineu (fotografia 4) 1604881