Empresa i Treball

Detall de recipients en un laboratori

L'empresa catalana Lamirsa inverteix 2,5 milions d'euros per augmentar un 30% la producció a la seva planta de Terrassa

query_builder   9 juny 2023 10:00

event_note Nota de premsa

L'empresa catalana Lamirsa inverteix 2,5 milions d'euros per augmentar un 30% la producció a la seva planta de Terrassa

  1. Amb aquesta inversió, la companyia preveu incrementar la fabricació de conservants per al sector alimentari i additius per a altres indústries
  2. El projecte ha comptat amb el suport i un ajut de prop de 195.000 euros de l’agència ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball
  3. L’empresa, amb una facturació del voltant de 65 milions d’euros, exporta a països com els Estats Units, la Xina, Itàlia o el Brasil


L’empresa catalana Lamirsa (Laboratoris Miret), especialitzada en l’elaboració de conservants alimentaris, invertirà 2,5 milions d’euros per incorporar nous equips i augmentar la producció a la seva planta de Terrassa. Amb aquesta nova inversió, l’empresa crearà 13 llocs de treball i preveu un increment del 33% sobre les 3.000 tones anuals de producció actuals, arribant a les 4.000.

Per aquest projecte, Lamirsa ha comptat amb el suport i un ajut de prop de 195.000 euros d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, a través del programa d'ajuts a inversions empresarials d'alt impacte.

La companyia es dedica a proporcionar additius químics tant per la indústria alimentària (per a l’elaboració de pa, la confiteria, el peix o la carn) com per a altres indústries com la pintura, els curtits, els detergents, el paper, la fusta, la cosmètica, els tractaments d’aigües de refrigaració, vapor, osmosis i depuració.

Aquesta nova inversió de Lamirsa va destinada en particular al desenvolupament de conservants per a la indústria alimentaria a través d’una nova tècnica innovadora. El procés consisteix a elaborar microencapsulats d’àcid orgànic, un sistema que permet aïllar el conservant durant l’elaboració del producte per evitar que entri en contacte amb la matèria primera i n’alteri les propietats. Segons el subdirector general del grup, Salvador Miret Carceller, “d’aquesta manera, s’allarga la vida útil del producte final, a la vegada que s’evita l’ús de quantitats excessives de conservant, que serien necessàries sense l’encapsulament”. “En conseqüència, també es contribueix al medi ambient, perquè tot el procés resulta més sostenible”,subratlla Miret.

Lamirsa va néixer el 1962 a Barcelona com una empresa familiar, i actualment està dirigida per la segona generació i compta amb 160 treballadors. La companyia va tancar el 2022 amb un volum de facturació de 65 milions d’euros. L’empresa exporta gran part de la seva producció a mercats com Itàlia, França, Portugal, el Regne Unit, els Estats Units, el Brasil, Mèxic o la Xina.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ


Empresa
`