1. Quatre participants del documental ‘El sostre groc’ en són les protagonistes

La cançó que va encarregar el Departament de Drets Socials al grup musical infantil Xiula per conscienciar de l’abús sexual infantil ja té videoclip. La peça El meu cos és meu es va estrenar el passat 29 de març en el marc de l’acte d’inauguració de les noves instal·lacions de Barnahus, la unitat integrada d’atenció als infants i adolescents víctimes d’abús sexual de la Generalitat.

Precisament aquestes instal·lacions i el seu entorn —el Complex Educatiu de Tarragona— són l’escenari del vídeoclip, que protagonitzen Goretti Narcís Borràs, Marta Pachón Soto, Aida Flix Filella i Violeta Porta Alonso, exalumnes de l’Aula de Teatre de Lleida i participants del documental El sostre groc d’Isabel Coixet, dues de les quals —la Marta i l’Aida— van fer també de presentadores de l’acte d’inauguració de la Barnahus.

Aida Flix i Marta Pachon i els components del grup Xiula en la inauguració de la Barnahus.{"name":"2023/06/09/10/51/adbcc0b3-6023-4e31-a6ae-0ad4f169cf9b.jpg","author":"Drets Socials/Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":341687}


La cançó “és un clam perquè el nen o nena pugui expressar en primera persona ‘El meu cos és meu’, puc posar límits als altres i deixar clar quan una cosa no m’agrada”, segons expliquen els components del grup.

Per a la composició de la peça, Xiula ha rebut l’assessorament dels especialistes en infància del Departament de Drets Socials —concretament, de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència— i d’altres persones expertes.

L’objectiu és fer prevenció de situacions de violència sexual, donant als infants eines per identificar els abusos i perquè sàpiguen com expressar-se sense la culpa i els secrets que sovint utilitzen els agressors per evitar que les víctimes ho expliquin.

Podeu recuperar aquí l’actuació de l’estrena de la cançó el passat 29 de març.


Segueix l’actualitat del Departament a les xarxes:

Twitter @dsocialscat|Instagram @dsocialscat

Facebook @dsocialscat|Youtube Drets Socials