PAU 2023{"name":"2023/06/09/12/47/2f6064de-fb1d-4cdc-b0ad-822098d5cae8.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":115444}

En el tercer i últim dia d’exàmens de la prova d'accés a la universitat (PAU), els estudiants s'han examinat aquest matí en la fase general de l’última matèria comuna, Llengua Catalana i Literatura. En aquest examen, els estudiants han pogut triar entre un fragment de l’obra “L’estremidora confessió de Joe Galàxia (Història de fulletó)”, de Jesús Moncada, i el text «Fins a la Lluna i més enllà», una adaptació d’un article de Lara Bonilla publicat al diari ARA el 15 de juliol del 2019.

Després, els estudiants s’han examinat de les matèries de modalitat d’Electrotècnia, Fonaments de les arts, Grec, i Matemàtiques aplicades a les ciències socials. I a la tarda ho faran de les de Biologia, Disseny, Economia de l'empresa, Literatura catalana, i Tecnologia industrial

Els exàmens en format PDF i els criteris de correcció estan disponibles, a mesura que van finalitzant les proves, a la web d’inici de Canal Universitats.

Un cop finalitzats els exàmens, els prop de 42.000 estudiants que han fet les proves aquests dies podran conèixer els resultats el 22 de juny al Portal d’accés a la universitat. En el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Com és costum, tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació a les PAU superior o igual a 9 punts en la fase general rebran una distinció del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Codi de conducta per al personal involucrat en les proves

La Comissió organitzadora de la PAU ha aplicat, per primera vegada, en aquestes PAU un codi de conducta dirigit a totes les persones que participen en l’organització de les proves d’accés a la universitat (PAU). El codi, aprovat el passat mes de maig, concreta els compromisos ètics que han de regir la seva actuació i estableix un seguit de principis a respectar com per exemple vetllar per la prevenció de qualsevol forma d’assetjament, ser responsable en les manifestacions públiques i en l’ús de les xarxes socials, i desenvolupar les funcions corresponents amb correcció, professionalitat, honestedat, imparcialitat, diligència, eficiència, bona fe, equitat, equanimitat, neutralitat política i ideològica, entre altres.

En el procés d’organització d’aquestes PAU hi participen més de 2.000 persones (organització tècnica, presidències, vocals, vigilants i correctors, professorat d’instituts i d’universitats) que gràcies a la seva professionalitat i expertesa estan fent possible un òptim desenvolupament de les proves.