Mossos d'Esquadra

Canvis en l'organització de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra per desplegar el decret d'estructura de la Policia

query_builder   9 juny 2023 16:25

event_note Nota de premsa

Canvis en l'organització de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra per desplegar el decret d'estructura de la Policia

. Nous lideratges en tres Regions Policials: Barcelona, Girona i Central.

. Els nous canvis serviran per tirar endavant la nova estructura i els nous reptes d’una policia moderna i tecnològica, que s’adapta a les noves necessitats de seguretat pública i reptes que demanda l’actual societat

Els canvis en l’organització de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra serviran per desplegar la nova estructura policial que s’engloba en el Pla Estratègic 2030 de la PG-ME. L’objectiu és permetre donar una resposta millor als reptes de servei i organitzatius que té el cos de Mossos d’Esquadra de cara als propers anys.

Sis comissaries superiors o generals tindran una dependència directa de la Prefectura: la Comissaria Superior Territorial, la Comissaria Superior de Seguretat Ciutadana, la Comissaria Superior Tècnica, la Comissaria General d’Investigació Criminal, la Comissaria General d’Informació i la Comissaria General de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Aquesta nova estructura ha de permetre donar una resposta millor als reptes de servei i organitzatius que es presenten de cara als propers anys al cos de Mossos d’Esquadra.

La Comissaria Superior Territorial, encarregada de donar resposta integral al territori, incorpora nous lideratges. Tres comissàries passen a encapçalar tres regions policials:

  1. la comissària Montserrat Estruch, actualment sotscap de la Regió Policial Metropolitana (Nord (RPMN) i nomenada en el darrer concurs de promoció, s’encarregarà de comandar la Regió Policial Metropolitana Barcelona (RPMB)
  2. la comissària Silvia Catà, nomenada comissaria en la darrera promoció d’ascens, actualment sotscap de la Regió Policial Metropolitana Barcelona (RPMB) passa a encapçalar la Regió Policial Girona
  3. la comissària Alícia Moriana, actualment cap de l’Escola de Policia de Catalunya, serà la nova cap de la Regió Policial Central (RPC)

La Comissaria Territorial incorpora la nova Regió Policial Virtual, al capdavant de la qual hi haurà l’intendent Roger Sales. Durà a terme funcions de policia comunitària en l’entorn virtual, mitjançant sistemes d’interrelació no presencials amb la ciutadania, així com de prevenció i persecució d’il·lícits en entorns virtuals.

D’aquesta Comissaria Superior Territorial dependrà també la Comissaria General de Mobilitat, al capdavant de la qual se situarà el comissari Carles Anfruns

Altres canvis que afecten a l’estructura territorial del Cos:

  1. l’intendent Ignasi Teixidó, actual sots cap de la Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS), passa a ser sotscap de la RPMB
  2. l’intendent Amadeu Domingo, actualment sots cap de l’antiga Comissaria General Tècnica, passa a ser sotscap RPMS
  3. l’intendent Antoni Sánchez David, actual coordinador de Dispositius de la RPMB, passa a ser sotscap RPMN


Una nova comissaria al servei de les unitats territorials

La nova Comissaria Superior de Seguretat Ciutadana estarà dirigida per la comissària Marta Fernàndez, fins ara al capdavant de la Regió Policial Metropolitana Barcelona, i el comissari Joan Portals, fins ara cap de la Comissaria General de Mobilitat, en serà el sotscap.

Aquesta nova comissaria serà l’encarregada d’exercir la direcció tècnica de les unitats territorials de Mossos d’Esquadra, així com donarà suport especialitzat al territori en l’àmbit de policia administrativa, medi ambient, aeroportuari, transport públic i dispositius. També coordinarà les funcions de policia de proximitat, comunitària i atenció de persones, així com gestionarà el suport al conjunt del cos a través de la Comissaria General d’Intervenció que penja directament d’aquesta i de totes les unitats especialitzades d’intervenció policial, marítima, aèria i penitenciària.


Un impuls al desenvolupament tecnològic

El nou decret aposta per la tecnologització del cos amb la creació de la Comissaria General de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). L’encapçalarà el comissari Miquel Àngel Garcia, nomenat en la darrera promoció, i l’intendent Jordi Gracia Felices, actualment cap de la DSIP, en serà el sotscap.

Aquesta nova comissaria tindrà competències sobre els sistemes i tecnologies de la informació dels Mossos d’Esquadra i treballarà l’àmbit de la ciberseguretat a nivell intern.

La Comissaria Superior Tècnica, encarregada de la planificació estratègica del cos, estarà dirigida per la comissaria Mònica Luis, nomenada en la darrera promoció d’ascens.

La Comissaria General d’Investigació Criminal incorpora la figura del sotscap amb l’intendent Joan Carles Granja, actualment cap de la Divisió d’Investigació Criminal, i passa a reforçar l’estructura de la CGIC encapçalada pel comissari Ramon Chacon, nomenat en la darrera promoció d’ascens.

Finalment la comissària Cristina Manresa, fins ara cap de la Regió Policial Central, s’encarregarà de l’Escola de Policia de Catalunya.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 9 de juny de 2023

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia