Acció Exterior i Unió Europea

Les conselleres Serret i Garriga, el president del Liceu Salvador Alemany i la delegada del Govern a França Eva Doya le Besnerais

La consellera Garriga i Serret assisteixen a la celebració del 175è aniversari del Liceu a París

L'Orquestra del Gran Teatre del Liceu debuta a l'Opéra de Paris

query_builder   10 juny 2023 19:53

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga i Serret assisteixen a la celebració del 175è aniversari del Liceu a París

L'Orquestra del Gran Teatre del Liceu debuta a l'Opéra de Paris

Les conselleres Garriga i Serret assisteixen al concert a l’Opéra Bastille, una fita històrica en la trajectòria de l’orquestra i del teatre


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, assisteixen avui al debut de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu a l’Opéra National de París, amb El castell de Barbablava, de Bela Bartók. L'esdeveniment forma part de les celebracions del 175è aniversari del Teatre i s'emmarca en el programa d'internacionalització de la institució.

La consellera Garriga ha destacat la importància que l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu debuti a París i ha ressaltat que “Catalunya i la seva cultura són més presents que mai arreu”. Garriga també ha fet valdre “l’excel·lent nivell de l’orquestra” i ha dit que aquest concert “és la millor manera de celebrar el 175è aniversari d’una institució de primer nivell, reconeguda internacionalment i primordial per a la nostra cultura”. La consellera de Cultura també ha convidat tothom a participar en la resta d’activitats que s’estan programant per celebrar el 175è aniversari del Liceu.

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret i Aleu, ha afirmat que la presència del Liceu a París és un exemple excel·lent de com l’acció exterior catalana s’exerceix des de tots els àmbits. “El Govern la lidera i acompanya, però l’acció exterior la fem entre tots”, ha dit Serret, qui també ha destacat especialment el “paper que juga la cultura catalana en la projecció internacional del país”. Serret ha agraït la tasca de la Delegació del Govern a França i de l’Institut Ramon Llull, i ha celebrat “la coordinació creixent entre tots els actors que fem acció exterior i que permeten assolir fites com el concert d’avui a París”. A la celebració també hi ha assistit la delegada del Govern a França, Eva Doya le Besnerais.

Per la seva banda, el president de la Institució, Salvador Alemany, valora positivament l’agermanament. “Tots estem orgullosos d'aquesta relació musical entre París i Barcelona, encarnada a les nostres respectives institucions. Les nostres dues cases, l'Opéra de París, i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, fundat a mitjans del segle XIX, segueixen sent tan vibrants i potents com sempre, dedicats a l'òpera i la dansa després de més d'un segle i mig", ha dit.

L'Opéra National de París acull l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, ​​dirigida per Josep Pons, que interpreta, en versió concert, El castell de Barbablava. Amb una partitura d’alta intensitat dramàtica, l’òpera concentra en una hora una història d’intrigues amb dos protagonistes interpretats en aquesta ocasió per les excepcionals veus de Sir Bryn Terfel (Barbablava) i per la soprano sueca Iréne Theorin (Judith).

Després del concert de Gustavo Dudamel i la seva orquestra el passat setembre al Liceu, l’agermanament del Teatre amb l’Opéra de París i l’intercanvi de les seves orquestres mostra la bona sintonia entre dues de les institucions operístiques referents a Europa.

1  

Imatges

Les conselleres Serret i Garriga, el president del Liceu Salvador Alemany i la delegada del Govern a França Eva Doya le Besnerais

Les conselleres Serret i Garriga, el president del Liceu Salvador Alemany i la delegada del Govern a França Eva Doya le Besnerais 301151

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia