President

President

El president Aragonès remodela el Govern per "afrontar la segona part de la legislatura amb més fortalesa i energia renovada"

query_builder   12 juny 2023 13:14

event_note Nota de premsa

El president Aragonès remodela el Govern per "afrontar la segona part de la legislatura amb més fortalesa i energia renovada"

  1. El cap de l’Executiu ha anunciat que Anna Simó serà la nova consellera d’Educació; Ester Capella, la nova consellera de Territori i David Mascort serà el nou conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest matí una remodelació del Govern que afecta als departaments d’Educació, Territori i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Pere Aragonès ha assegurat que aquests canvis en la composició del Consell Executiu permetran “afrontar la segona part de la legislatura amb més fortalesa i amb energia renovada”.

El president Aragonès, durant la compareixença (autor: Jordi Bedmar)
El president Aragonès, durant la compareixença (autor: Jordi Bedmar)
{"name":"2023/06/12/13/11/b7035e6d-993c-4a9f-95d3-4a997c315536.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":126686}

Durant una compareixença informativa, el cap de l’Executiu ha explicat que la nova consellera d’Educació serà Anna Simó i Castelló; la nova consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i el nou conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas. El president s’ha referit als nous membres del Govern com “tres persones amb dilatada experiència en aquests àmbits i d’un compromís polític amb el país i amb la justícia social”. Tres persones, ha afegit, que “gaudeixen de la meva confiança per afrontar amb la màxima ambició els reptes que com a país estem afrontant i que haurem d’afrontar amb tota la decisió i energia aquesta segona part de la legislatura”.

El cap del Govern també ha expressat el seu agraïment a la consellera i els consellers sortints, per “tot el seu esforç, dedicació, compromís i treball conjunt en el temps que han estat formant part del Govern”. “Només puc tenir paraules d’agraïment per haver afrontat importants canvis per posar al dia el sistema educatiu, per canviar el paradigma amb polítiques ambicioses d’habitatge, i per haver impulsat com mai abans la transició energètica a Catalunya cap a un model basat en les energies renovables”, ha afirmat.

La presa de possessió dels nous membres del Govern tindrà lloc aquesta tarda, a les 16 hores, en una cerimònia encapçalada pel president Aragonès.


`