Protecció Civil

Finalitzada l'Alerta del Pla INUNCAT

Protecció Civil desactiva l'Alerta del pla INUNCAT

query_builder   13 juny 2023 23:36

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'Alerta del pla INUNCAT

  1. El Pla INUNCAT queda ara en situació de Prealerta perquè durant la nit encara s’esperen ruixats intensos a les comarques de Lleida i de la Catalunya Central


Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta nit l’alerta del Pla INUNCAT per la baixada de la probabilitat que les precipitacions superin el llindar d’intensitat al quadrant nord-est. El Pla queda en situació de Prealerta perquè durant la nit encara es preveuen ruixats intensos a Lleida i a la Catalunya Central.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que baixa la probabilitat de superacions d'intensitat de pluja al quadrant Nord Est de Catalunya. Tot i així informen que durant aquesta nit hi ha probabilitat de superació d'intensitats de 20 l/m2 en 30 min., sobretot a les comarques de Lleida i de la Catalunya Central..

Durant l’episodi de precipitacions que ha afectat Catalunya durant el dia d’avui s'han registrat superacions de llindars d'intensitat a varis municipis:

  1. Terrassa (46'9 l/m2 en 30 min.)
  2. Vacarisses (36,2 l/m2 en 30 min.)
  3. Òdena (32,4 l/m2 en 30 min.)
  4. Fornells de la Selva (29,5 l/m2 en 30 min.)

Pel que fa a les incidències, el telèfon d’emergències CAT112 ha rebut, fins a les 22:00 hores d'aquesta nit, 455 trucades associades a 321, incidents majoritàriament concentrades a la zona del Vallès Occidental (59,86%). Per comarques, les trucades s’han fet des del Vallès Occidental (266); Osona (73); Bages (30); Maresme (23); Baix Llobregat (21); Garrotxa (9); i Anoia (8). Pel que fa als municipis, les trucades s’han fet des de Terrassa (202); Viladecavalls (30); Manlleu (27); Vic (26); Matadepera (21); Martorell (20); i Sant Vicenç de Castellet (15)

Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 207 avisos per serveis relacionats amb la tempesta, entre les 13 i les 23 hores. La majoria dels avisos han estat a la Regió d’Emergències Centre, amb un total de 94 serveis, seguida de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, amb 77, i de la Regió d’Emergències de Girona, amb 18.

El municipi on els Bombers han rebut més avisos ha estat Terrassa, amb 41, la majoria dels quals entre les 18 i les 20 hores. La gran part dels serveis en que s’ha alertat els Bombers ha estat per inundacions i filtracions, però també ha calgut l’activació del Grup d’Actuacions Especials Subaquàtic (GRAE Sub) per rescatar persones que s’han vist atrapades per un increments sobtat de zones inundables, tot i que en cap dels serveis d’arreu de Catalunya ha calgut lamentar danys personals greus.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que durant l’episodi de precipitacions s'han registrat algunes incidències viaries, amb talls de circulació a les carreteres:

  1. BP-1103 (El Bruc) i BV-3003 (Sant Mateu de Bages) per despreniments i a la C-59 (Sant Feliu de Codines)
  2. C-16 (Terrassa)
  3. B-40 (La Roca del Vallès)
  4. N-260 (Vall de Vianya) a causa de la pluja.

Hores d’ara, s’ha restablert la circulació a totes elles.

D’altra banda, també cal destacar que l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha emès dos avisos de risc hidrològic per situació meteorològica adversa, un per probabilitat d'augments del nivell dels rius, rieres i altres cursos fluvials de la comarca del Vallès Occidental, i un altre per superació del llindar d'alerta del cabal del riu Llobregat a Sant Vicenç dels Horts. A hores d'ara ja s'han finalitzat els dos avisos, sense incidències destacables.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia