Palau Robert

Imatge gràfica

45.000 persones han somiat la ciutat al Palau Robert!

query_builder   14 juny 2023 12:44

event_note Nota de premsa

45.000 persones han somiat la ciutat al Palau Robert!

Diumenge passat es va clausurar l’exposició Somia la ciutat a Palau Robert amb la celebració del Festival Ciutats somiades, a banda dels tallers realitzats anteriorment, tot plegat un marc ideal des del qual especialistes i ciutadania han contribuït al debat d’idees al voltant de la ciutat del futur.

L’exposició, una iniciativa la Direcció General de Difusió comissariada per l’arquitecte Roger Subirà, ha atret l’atenció de 44.401 visitants, amb una mitjana de més de 500 visites diàries, que en dies determinats van ser més de 1.000 o fins i tot vorejar les 2.000.

Tots els projectes, mostrats com a imatges, vídeos o maquetes, estaven vinculats a idees molt simples, afirmacions o preguntes fàcilment intel·ligibles per a un públic no tècnic. En el seu conjunt, aquest collage d'imatges i idees oferia un imaginari de futurs possibles que permetien als visitants tornar a connectar amb visions radicalment optimistes del futur de les nostres ciutats. Comptava amb instal·lacions de l'IAAC (Institut Català d'Arquitectura Avançada, dirigit per Daniel Ibáñez), TAKK arquitectes i el disseny expositiu d'Isern Serra. També amb l'assessorament de Fernando Marzá (comissari de l'ala contemporània de la Cité de l'Architecture et du Patrimoine, París) i de l’equip d’innovació de l’Institut Català del Sòl (INCASOL).

Completaven la mostra projectes i aportacions d’una trentena llarga de despatxos locals i internacionals i diverses empreses que mostraven prototips de disseny industrial, reunint el treball d'equips catalans, sigui al nostre país o a l'estranger, amb els dels millors estudis internacionals.

La directora general de Difusió, Eva Pomares, ha destacat “l’èxit espectacular de l’exposició, que ha contribuït així a la divulgació de l’arquitectura urbana des d’una perspectiva rigorosa alhora que innovadora, entenedora i propositiva”.

`