El conveni estarà dotat amb 1.605.000 € anuals i vetllarà pels interessos territorials i la incorporació de més aerolínies

Assistents a l'Assemblea General de l'AGi
Assistents a l'Assemblea General de l'AGi
{"name":"2023/06/14/12/57/bd959be2-5cc8-44a8-ace2-c7584e28cb98.png","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":"3299243"}

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona va escenificar ahir, dimarts, la signatura del conveni de col·laboració per impulsar la promoció de l’Aeroport Girona-Costa Brava, en el marc de l’assemblea general de l’Associació per la Promoció i el Desenvolupament de les comarques gironines (AGi). La Generalitat de Catalunya aportarà 800.000 €, la meitat a través de l’Agència Catalana de Turisme i l’altre meitat a través d’Aeroports Públics de Catalunya; la Diputació de Girona aportarà 800.000 € i la Cambra de Comerç de Girona, 5.000 €.

Aquest conveni estableix un nou model de governança de l’aeroport, que vetllarà pels interessos territorials, la promoció i l’impacte econòmic de la infraestructura.

El van subscriure la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el president, en funcions, de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer; el president i conseller delegat d’Aeroports Públics de Catalunya, Daniel Albalate; i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega.

L’acord preveu la constitució de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Girona que tindrà per objectiu dissenyar i coordinar polítiques territorials, impulsar estratègies, desenvolupar competències territorials i sumar actius complementaris que incideixin favorablement sobre l’Aeroport.

Alguns dels objectius que s’estableixen són els de treballar per l’arribada de l’alta velocitat ferroviària a l’aeroport, aconseguir la diversificació de companyies aèries, promocionar rutes, el monitoratge de la puntualitat de les aerolínies o el seguiment de l’impacte ambiental.

La voluntat dels signants és que en un futur es pugui ampliar aquest acord amb la participació directe d’altres agents del territori que també vulguin ajudar a maximitzar el retorn econòmic i social de l’Aeroport de Girona-Costa Brava, com a infraestructura clau en el desenvolupament de les comarques gironines.

Signatura del conveni entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona per impulsar l'aeroport.
Signatura del conveni entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona per impulsar l'aeroport.
{"name":"2023/06/14/12/58/38eeb057-701a-45c0-8da7-87e747356bef.png","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":"3445082"}


L’assemblea general de l’Associació per la Promoció i el Desenvolupament de les comarques gironines (AGi) s’ha celebrat aquest dimarts a la seu de la Generalitat a Girona. L’AGi engloba la Generalitat, a través de la Delegació del Govern a Girona, el Departament de Territori i l’Agència Catalana de Turisme; la Diputació de Girona, i la Cambra de Comerç de Girona.