1. El pròxim 21 de juny s’oferirà un concert a la plaça de l’Absis de Tortosa amb Alba Casaramona i Joan Berenguer

Els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre organitzen per primer cop el pròxim dimecres, 21 de juny, la Festa de la Música, amb un concert a càrrec d’Alba Casaramona i Joan Berenguer que tindrà lloc a partir de les 20.30 h, a la plaça de l’Absis de la Catedral de Tortosa.

El duet barceloní oferirà un repertori de deu temes que inclou cançons de treball o de guerra, romanços i altres tonades que condensen la força atàvica de la memòria oral i que són una font d’inspiració quasi infinita. Cançons en què ressona el record, l’herència, el paisatge, la poesia, la fúria i la tendresa; i que el duet porta al present amb una mirada pròpia. S’acompanya cada tema d’una breu explicació històrica per contextualitzar-lo i fer-lo valer, amb les il·lustracions en directe de Joan Casaramona. Una experiència en què la música, la paraula i la imatge es donen la mà i fan partícips els espectadors del vertigen del procés creatiu i del fascinant llegat sonor dels nostres avantpassats.

Alba Casaramona, veu principal i percussió, ha participat en nombrosos projectes musicals com a pianista, cantant i corista, tot actuant en escenaris com el Palau de la Música, el Teatre Apolo o la Sala Luz de Gas. Joan Berenguer, teclats, guitarra, veu i arranjaments, porta tocant i cantant des dels 13 anys, tant en solitari com acompanyant cantants i grups com Rafa Pons, Dani Flaco, Luis Remiro, Marwan, Rojas i Almadrava, i tocant per Europa i el Japó. Joan Casaramona, il·lustracions en directe, ha treballat com a il·lustrador i també com a dibuixant per a animació a l’estudi de Juanjo Sáez, des del qual ha participat en sèries com Arròs covat i Heavies tendres.

Juntament amb la cantant Magalí Saré i la Companyia Minimíssima, van actuar a la Fira Mediterrània de Manresa com a finalistes de la dotzena edició del concurs Sons, convocat per la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.