Cultura

JordiPrincipal

Jordi Principal, designat nou director del Museu d'Història de Catalunya

query_builder   15 juny 2023 16:00

event_note Nota de premsa

Jordi Principal, designat nou director del Museu d'Història de Catalunya

Jordi Principal {"name":"2023/06/14/16/55/7ed29b69-ba5c-4d72-8843-15b5cb6e9d2e.JPG","author":"ACPC ","type":"0","location":"0","weight":2733878}


El Departament de Cultura ha conclòs el procés de selecció per a la direcció del Museu d’Història de Catalunya i ha atorgat aquest càrrec a Jordi Principal.

Jordi Principal, historiador i arqueòleg, doctor en història (prehistòria i arqueologia) per la Universitat de Barcelona, ha estat investigador postdoctoral a les universitats d’Oxford i Pisa, així com del Programa Ramon i Cajal a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i al Museu d’Arqueologia de Catalunya. També ha cursat estudis de museologia i gestió de museus a la Universitat de Girona. Fins a l’actualitat ha estat el responsable de les col·leccions clàssiques del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Com a docent, ha estat professor a les Universitats de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat del País Basc. També ha impartit diferents cursos especialitzats en l’àmbit de l’arqueologia clàssica a la Universitat de València, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i l’American Academy in Rome. Així mateix, disposa d’un ampli currículum en la coordinació d’excavacions en diferents jaciments arqueològics, en direcció de projectes de recerca i en el tractament i l’adequació patrimonial d’espais arqueològics.

Destaca la seva participació en diferents projectes de recerca internacionals a França, Itàlia i Montenegro, entre els quals caldria citar els de l’oppidum ibèric de Pech Maho (Sigean, Aude, França), la ciutat romana de Pompeia (Campània, Itàlia) i la ciutat il·lírica de Rhizon (Risan, Montenegro).


Museu d’Història de Catalunya

El Museu d’Història de Catalunya va obrir les seves portes l’any 1996 per decisió del govern de la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat d’esdevenir un referent en la divulgació de la història i del patrimoni col·lectiu del país. El museu desenvolupa una col·lecció pròpia, fruit de les donacions d’objectes i documents, de naturalesa molt heterogènia, relacionada amb història política i institucional de Catalunya. El Museu d’Història de Catalunya forma part de la Xarxa de Museus i Monuments d’Història de Catalunya i depèn de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural (ACdPC).

El Museu d’Història de Catalunya vol ser, a més a més, un espai per a la trobada, el debat i la reflexió ciutadana, així com una eina per a la informació, l’aprenentatge, la sensibilització i el gaudi, obert a tothom. L’exposició permanent ofereix un relat interactiu de la història de Catalunya des dels temps més remots fins als nostres dies i es complementa amb tot un seguit d’activitats educatives i lúdiques, tallers i exposicions temporals. El Museu d’Història de Catalunya s’ha consolidat com un referent en la conservació, la recerca i la divulgació de la història i del patrimoni cultural del país.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia