Protecció Civil

Imatge de la reunió de la comissió de Protecció Civil

SUBSTITUEIX L'ANTERIOR NOTA DE PREMSA

La Comissió de Protecció Civil homologa 37 plans municipals i 25 plans d'autoprotecció, entre ells el del Sónar Barcelona 2023

query_builder   14 juny 2023 20:15

event_note Nota de premsa

SUBSTITUEIX L'ANTERIOR NOTA DE PREMSA

La Comissió de Protecció Civil homologa 37 plans municipals i 25 plans d'autoprotecció, entre ells el del Sónar Barcelona 2023

 1. Al llarg d’aquest any 2023 s’han homologat un total de 37 plans de protecció civil municipals i 143 Plans d’Autoprotecció (PAU)
 2. A la Comissió d’avui també s’ha presentat el resum de les principals emergències i activacions de plans del primer quadrimestre de 2023
 3. Entre els PAU homologats avui destaquen el del festival Sónar que es celebrarà a Barcelona o el dels Castells de Focs de Tarragona.
 4. Pel que fa a les activitats no temporals, destaquen els PAU de l’estació de RENFE de la Plaça Catalunya i el del Museu Marítim de Barcelona, entre d’altres


La Comissió de Protecció Civil de la Generalitat, presidida per la Secretària General del Departament d’Interior, Tamara Garcia, ha homologat avui 37 plans d’emergències municipals (DUPROCIM) que inclouen 267 plans per riscos concrets i 25 Plans d’Autoprotecció (PAU), entre els que destaquen els dels festivals musicals Primavera Sound i Sonar o el dels Castells de Focs de Tarragona, entre d’altres. A la reunió també hi ha assistit la directora de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, els subdirectors de la Direcció General de Protecció Civil, així com d'altres direccions generals i organismes.

A la Reunió Plenària de la Comissió d’avui, també s’ha presentat el resum de les principals emergències que han comportat l’activació de plans de protecció civil durant el primer quadrimestre d’aquest 2023, així com la volumetria general d’activacions.

El 2023 (fins al 30 d’abril) hi ha hagut 20 activacions de plans d’emergències en fase d’ALERTA i 104 Prealertes.

Riscos Naturals

 1. INFOCAT: 12 Prealertes i 2 alertes
 2. INUNCAT: 4 Prealertes
 3. NEUCAT: 3 Prealertes i 3 alertes
 4. VENTCAT: 4 Prealertes i 5 alertes
 5. PROCICAT Onada fred: 1 Alerta
 6. PROCICAT onatge: 2 Prealertes i 2 Alertes
 7. SISMICAT: 1 Prealerta
 8. ALLAUCAT: 1 Prealerta
 9. CAMCAT: 2 Prealertes


Riscos Tecnològics

 1. PLASEQCAT: 4 Prealertes i 2 Alertes
 2. PLASEQTA: 2 Prealertes
 3. AEROCAT: 20 Prealertes i 1 Alerta
 4. FERROCAT: 35 Prealertes i 2 Alertes
 5. TRANSCAT: 5 Prealertes i 2 Alertes
 6. PROCICAT (Altres): 9 Prealertes


Homologació de plans d’autoprotecció i plans de protecció civil municipals

Avui dimecres s’han presentat 37 plans de protecció civil municipals (DUPROCIM) per homologar, dels quals 23 són de nova elaboració i 14 corresponien a revisions de plans existents. Aquests 37 plans inclouen en total 267 plans d’actuació municipals de riscos concrets.

Els plans locals que s’han homologat avui corresponen a les vegueries de:

 1. Barcelona: 14
 2. Catalunya Central: 5
 3. Girona: 9
 4. Lleida: 7
 5. Tarragona: 2

Els municipis que han homologat plans són :

 1. Barcelona: Abrera, Dosrius, Figaró-Montmany, Gavà, Gualba, La Llagosta, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Llobregat, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Torrelles de Llobregat, Sabadell, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.
 2. Catalunya Central: La Coma i la Pedra, Marganell, Navarcles, Santa Maria de Miralles i Santpedor.
 3. Girona: Capmany, Massanes, Palafrugell, Ripoll, Santa Cristina d’Aro, Susqueda, Port de la Selva, Espolla i Olot.
 4. Lleida: Alguaire, Almenar, Alòs de Balaguer, Biosca, Massoteres, Torrebesses i Torrefeta i Florejacs.
 5. Tarragona: Perafort i Ulldemolins.


En la comissió d’avui també s’han homologat 25 plans d’autoprotecció (PAU).

Per vegueries:

 1. Barcelona: 20
 2. Camp de Tarragona: 2
 3. Girona: 2
 4. Aran: 1


Entre els plans homologats, 13 corresponen a activitats temporals i 12 corresponen a activitats no temporals:

Pel que fa a les activitats temporals, 5 corresponen a esdeveniments en espai delimitat; 7 a festivals i concerts i 1 a castell de foc.

Quant a les activitats no temporals, 1 correspon a un establiment afectat per la normativa d’accidents greus (Seveso); 1 d’una activitat de gestió de residus perillosos; 1 d’explotacions i indústries relacionades amb la mineria; 2 d’edificis d’oficines; 1 d’estacions i intercanviadors de transport; 1 d’edifici de concurrència pública; 1 centre comercial; 1 activitat residencial pública (hotel); 1 activitat residencial pública (centre de dia i residència de gent gran); 1 establiment d'ús docent; i 1 d’edifici importància estratègica (Centre de Comandament Integrat de les línies Metropolitanes (de FGC).

Entre els PAU homologats avui, destaquen els dels festivals Primavera Sound, Sonar, OffSonar que es celebraran a Barcelona i el Tramunfest de Sant Jordi Desvalls (Gironès). Entre els plans d’activitats temporals també destaca el PAU dels Castells de Focs a la punta del Miracle 2 de Tarragona. Pel que fa a les activitats no temporals, destaquen els PAU de l’estació de RENFE de la Plaça Catalunya, el del Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, el de la Planta de Ca n'Estella de l’empresa Carburos Metálicos, el de l’Hotel Iberostar Selection de Barcelona, el del Museu Marítim de Barcelona, entre d’altres.

Plans no homologats

A la Comissió d’avui s’han informat també 8 PAU no homologats. Per vegueries els plans que no s’han homologat corresponen a:

 1. Barcelona: 4
 2. Camp de Tarragona: 1
 3. Girona: 1
 4. Terres de l’Ebre: 1 
 5. Penedès: 1


Per tipologies, totes els PAU no homologats corresponen a activitats no temporals: 3 corresponen a instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants (ITC-EPQ); 1 a establiment en què intervenen explosius (afectat per la normativa d’accidents greus); 2 a grans superfícies – hipermercats; 1 a esdeveniment en espai delimitat; i 1 d’edificis d'importància estratègica (Banc de Teixits).

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.


En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

La Comissió Plenària La Comissió Plenària, com a òrgan superior de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya ha ratificat les homologacions de plans d’autoprotecció fetes des de l’última reunió plenària de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya i que corresponen a un total de 118 Plans d’Autoprotecció (PAU).

1  

Imatges

Imatge de la reunió de la comissió de Protecció Civil

Imatge de la reunió de la comissió de Protecció Civil 249972

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia