Acció Exterior i Unió Europea

EXT

Viatge a Eslovènia i a Àustria

La consellera Serret viatja a Eslovènia i es reuneix amb la ministra eslovena de Justícia

query_builder   14 juny 2023 19:30

event_note Nota de premsa

Viatge a Eslovènia i a Àustria

La consellera Serret viatja a Eslovènia i es reuneix amb la ministra eslovena de Justícia

  1. Serret ha traslladat a la ministra de Justícia eslovena, Dominika Švarc Pipan, la necessitat de crear un marc comú per la defensa de les llibertats i els drets humans arran del cas Pegasus
  2. La consellera viatjarà demà a Àustria on visitarà la planta d’un dels fabricants de semiconductors més grans del món, Infineon, i participarà en l’acte d’obertura de l’Aplec Internacional d’Adifolk


EXT
La consellera Serret s’ha reunit amb la ministra de Justícia d’Eslovènia, Dominika Švarc Pipan.
{"name":"2023/06/14/19/26/12418fef-8cfb-46ad-a0a8-d2423c9fb952.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":132660}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha iniciat aquest matí un viatge institucional a Eslovènia i a Àustria per enfortir els lligams a ambdós països. 

En la primera jornada del viatge a Ljubljana, la consellera Serret s’ha reunit amb la ministra de Justícia d’Eslovènia, Dominika Švarc Pipan, a qui ha exposat la necessitat de crear un marc comú en defensa de les llibertats i els drets humans arran del cas Pegasus. Per la seva banda, la ministra eslovena de Justícia ha mostrat interès en les polítiques del Govern en els àmbits de memòria democràtica i la reinserció dels presos. 

La ministra Švarc Pipan i la consellera Serret també han participat conjuntament en la taula rodona ‘El rol de les dones en la democratització de les societats’, en la qual han repassat, juntament amb l’activista dels drets de les dones Sonja Lokar, les polítiques de gènere que s’impulsen des de Catalunya i Eslovènia, i han reflexionat sobre la presència de dones en la presa de decisions i espais de poder. Serret i Pipa han exposat també la seva experiència personal com a dones a primera línia política.

EXT
El primer president d’Eslovènia, Milan Kučan, i l’exministre d’Afers Exteriors d’Eslovènia, Ivo Vajgl, amb la consellera Serret, el secretari Royo i la delegada Schreiber.
{"name":"2023/06/14/19/29/c140fccb-4282-41fb-842d-7252a3424f13.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":192774}


Dia intens de reunions a Ljubljana

A banda de la trobada amb la ministra Švarc Pipan, la consellera Serret també s’ha reunit amb Matej Tašner Vatovec, president del grup parlamentari Levica, partit polític que forma part de l’actual govern eslovè. Serret i Tašner Vatovec han intercanviat visions per impulsar millores en polítiques d’habitatge i de drets socials, i han compartit la necessitat de crear aliances progressistes a Europa per fer front a l’auge de l’extrema dreta arreu del món.

El primer president d’Eslovènia, Milan Kučan, i l’exministre d’Afers Exteriors d’Eslovènia, Ivo Vajgl, s’han reunit també amb la consellera Serret. En la trobada s’ha tractat la situació política de Catalunya i l’evolució del conflicte polític amb l’Estat espanyol.

Finalment, la consellera Serret s’ha reunit amb el tinent d’alcalde de Ljubljana, Boštjan Koritnik,amb qui ha tractat estratègies sobre mobilitat sostenible i qualitat de l’aire.

Demà, en la segona jornada del viatge a Eslovènia, la consellera Serret es reunirà amb el director de l’Institut Jožef Stefan, Boštjan Zalar, amb qui intercanviaran possibles vies de col·laboració en intel·ligència artificial entre Catalunya i Eslovènia. L’Institut Jožef Stefan és un dels principals centres de recerca del món en el camp de la intel·ligència artificial i el principal institut de recerca científica eslovè. 


A Àustria, pels semiconductors i la cultura popular catalana amb l’Adifolk

Demà a la tarda i fins divendres, la consellera Serret serà a Àustria, concretament a Caríntia, on es reunirà amb el president del Parlament de Caríntia, Reinhard Rohr, amb consellers de l’Executiu, i amb l’alcalde de Villach. 

Serret també visitarà la planta d’Infineon a Villach, la segona empresa europea fabricant de microxips, i el Parc de la Tecnologia de Villach.

La consellera també mantindrà una trobada amb l’eurodiputat eslovè Milan Brglez.

La titular d’Acció Exterior i Unió Europea finalitzarà divendres el viatge institucional a Àustria participant en l’acte d’obertura del 35è Aplec Internacional d’Adifolk. En el marc d’aquesta celebració, Serret també inaugurarà l’exposició Catalonia meets Carinthia, una mostra que permetrà que els ciutadans de Villach coneguin la cultura i la societat catalana. 

El secretari d’Acció Exterior del Govern, Miquel Royo Vidal, i la delegada del Govern a l’Europa Central, Krystyna Schreiber, acompanyen la consellera Serret durant tot el viatge a Eslovènia i Àustria.


Atencions als mitjans de comunicació

La consellera Serret atendrà els mitjans en tres moments durant el viatge:

  1. Dijous 15 de juny, a les 14.45 h, a Ljubljana (la ubicació es concretarà als periodistes acreditats)
  2. Divendres 16 de juny, a les 12.45 h, al Technology ParkVillach
  3. Divendres 16 de juny, a les 15.45 h, al Rathausplatz de Villach


En aquest enllaç es poden descarregar imatges en vídeo del viatge de la consellera Serret a Eslovènia.

En aquest altre enllaç es pot descarregar una selecció de fotografies del primer dia del viatge.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia