1. La companyia ha triat Catalunya per ubicar la seva primera plataforma de distribució fora d’Alemanya, que consisteix en un magatzem altament robotitzat amb 10.000 m2 d’instal·lacions
  2. Per establir-se a Catalunya l’empresa ha comptat amb el suport del Govern a través d’ACCIÓ
  3. Amb un volum de vendes de 262 milions d’euros l’any passat, BIKE24 és una de les principals plataformes de comerç electrònic de bicicletes
  4. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat les instal·lacions de la companyia aquest dijous juntament amb el CEO de la companyia, Andrés Martin-Birner

L’empresa alemanya BIKE24 ha inaugurat un nou centre logístic a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental), en el qual ha invertit 10 milions d’euros i on crearà 50 nous llocs de treball. La companyia ha triat Catalunya per a dur a terme la seva primera expansió d’instal·lacions fora d’Alemanya, a través d’una nova plataforma de distribució, de 10.000 m2 i altament robotitzada, que pretén convertir-se en el seu centre de referència del sud d’Europa.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el CEO de la companyia alemanya, Andrés Martin-Birner, han inaugurat les instal·lacions del nou centre aquest dijous. Per aquest projecte, l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-.

Durant l’acte, el conseller Torrent ha destacat que “el projecte de Bike24 incorpora innovació i tecnologia disruptiva, és una inversió estratègica i a més té vocació de sostenibilitat, ja que és una empresa neutra des del punt de vista climàtic i perquè contribueix a la nova mobilitat”. “A més, es tracta d’un projecte tractor amb un gran potencial de creixement, que té l’objectiu de crear fins a 50 llocs de treball d’alta qualitat”, ha subratllat Torrent. “La voluntat del Govern és ajudar el teixit empresarial present a Catalunya a expandir-se perquè continuïn creixent tots aquests projectes generadors de riquesa i llocs de treball de qualitat arreu del territori”, ha destacat el titular d’Empresa i Treball.

Per la seva banda, el CEO de la companyia ha assegurat que “BIKE24 no és només una plataforma de comerç electrònic de productes de l’àmbit del ciclisme i els esports a l’aire lliure, sinó que es tracta d’una empresa que contribueix de manera rellevant a la revolució de la mobilitat verda”.

BIKE24 és una plataforma d’e-commerce de components, peces i accessoris per al ciclisme, així com de bicicletes tradicionals i elèctriques. També ofereix equipaments per a altres disciplines com la natació, el running, el triatló o els esports a l’aire lliure.

Després d’un any i mig d’obres, el nou centre ja està totalment operatiu amb una vintena de treballadors, que preveu ampliar fins arribar als 50 durant el pròxim any. A banda d’una àrea d’emmagatzematge clàssica, el magatzem utilitza una estratègia innovadora altament automatitzada, amb 50 robots que duen terme el procés d’emmagatzematge i recollida, augmentant així l’eficiència del centre.

L’empresa alemanya cobreix des de Catalunya la demanda dels mercats del sud d’Europa (Portugal, Itàlia, França i la resta de l’Estat). A més, la companyia preveu donar servei pròximament des d’aquest centre a altres països, com ara Holanda, Bèlgica i Luxemburg. Quan la planta estigui totalment automatitzada tindrà capacitat per a enviar 18.000 paquets setmanals. A banda de les instal·lacions de Lliçà d’Amunt, la companyia compta amb una oficina comercial a Barcelona que té una desena de treballadors.

BIKE24 va fundar-se l’any 2002 a Dresden, Alemanya, i compta amb 550 empleats. El 2022 l’empresa va assolir un volum de vendes 262 milions d’euros en total, un 5% en comparació amb l’any anterior.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

  1. Facebook @acciocat
  2. Linkedin ACCIÓ
  3. Youtube ACCIÓ