1. Organitzada pel Departament de Recerca i Universitats, la jornada vol contribuir a la professionalització del gestor de la recerca i servir per compartir bones pràctiques
11a trobada de gestors de projectes europeus{"name":"2023/06/15/15/28/d250fd4d-49de-4aad-87e6-574a88025051.jpeg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":144481}


L’onzena trobada de gestors de projectes europeus de Catalunya ha reunit avui més de 400 persones a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Organitzada pel Departament de Recerca i Universitats, mitjançant l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i amb la col·laboració de la UAB, l’acte tenia com a objectiu principal enfortir la xarxa de gestors de la recerca de Catalunya.

Enguany, la Comissió Europea ha identificat per primera vegada, en una de les 20 prioritats de l’Espai Europeu de Recerca, la gestió de la recerca a Europa, identificada com a Action 17: Research Management Initiative - Enhancing the strategic capacity of Europe’s public research performing and funding organisations. Aquesta acció destaca la importància de comptar amb xarxes o iniciatives per construir una comunitat de gestors de la recerca, entre les quals es reconeix la xarxa de l’AGAUR, amb més de 1.000 persones adherides.

És per aquest motiu que des del Departament de Recerca i Universitats s’ha volgut dedicar una jornada a la professionalització del gestor de la recerca i per compartir bones pràctiques. En el decurs de la jornada, inaugurada pel rector de la UAB, Javier Lafuente Sancho; el director general de recerca, Joan Gómez Pallarès, ha ofert la conferència plenària sobre la Llei de la ciència catalana i el seu posicionament respecte a Europa. A la segona part han tingut lloc les sessions sobre la professionalització de la gestió de la recerca i per compartir bones pràctiques dels participants.

En aquest sentit, amb el 3,1% dels fons europeus atorgats en les primeres convocatòries del programa Horizon Europe, Catalunya lidera l’obtenció de fons competitius de l’estat espanyol, captant el 29,4% del total. Aquestes dades situen Catalunya per sobre de sistemes de coneixement madurs com Finlàndia i molt a prop de països de dimensió similar com Àustria i Dinamarca.