Acció Exterior i Unió Europea

Una platja de Califòrnia.

Una delegació del Govern viatja a Califòrnia per aprofundir la col·laboració amb el govern de l'estat nord-americà

query_builder   19 juny 2023 12:52

event_note Nota de premsa

Una delegació del Govern viatja a Califòrnia per aprofundir la col·laboració amb el govern de l'estat nord-americà

  1. Representants dels departaments d’Acció Exterior i Unió Europea, Territori, Interior i Salut, acompanyats de la Delegació del Govern als Estats Units i al Canadà, visitaran el Senat californià i mantindran reunions per intercanviar bones pràctiques en àmbits com les emergències o la mobilitat sostenible
  2. L’objectiu del viatge és reforçar l’acord de col·laboració que els governs de Catalunya i Califòrnia van signar l’any 2015


Un dels temes en què s'intercanviaran bones pràctiques serà la protecció de la franja costanera, un àmbit on Califòrnia té una llarga experiència.
Un dels temes en què s'intercanviaran bones pràctiques serà la protecció de la franja costanera, un àmbit on Califòrnia té una llarga experiència.
{"name":"2023/06/19/12/30/8683c813-d0fd-4d28-a9a8-9361c8d48a7d.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":3054266}

Una delegació del Govern de Catalunya comença aquest dilluns una missió a Califòrnia amb l’objectiu d’intercanviar bones pràctiques amb el govern de l'estat nord-americà en àmbits com les emergències o la mobilitat sostenible. L’objectiu del viatge és reforçar l’acord de col·laboració que els governs de Catalunya i Califòrnia van signar l’any 2015 i reprendre la cooperació amb l’estat més poblat i ric dels Estats Units. La missió també ha de servir per reforçar els llaços institucionals amb Califòrnia i que la relació bilateral continuï avançant.

Durant la missió, que s’allargarà tota la setmana, els representants del Govern visitaran conjuntament dimecres el Senat californià, ubicat a Sacramento, on se celebraran reunions de treball amb els senadors dels comitès de Salut i Transport. Entre els membres de la comitiva, hi ha una quinzena de representants dels departaments d’Acció Exterior i Unió Europea, de Territori, d’Interior i de Salut, acompanyats per la Delegació del Govern als Estats Units i al Canadà.

Reunions sectorials

En els darrers anys, Catalunya i Califòrnia han identificat un interès mutu per col·laborar especialment en l’àmbit de les emergències —siguin mèdiques o de desastres naturals i incendis forestals— i en l’àmbit de la salut, entre d’altres. En aquest sentit, una de les reunions més destacades de la missió serà amb el Servei d’Emergències de l’Oficina del Governador, en la qual participaran els representants del Govern català i els seus homòlegs californians.

A més, al llarg del viatge, els diferents departaments mantindran reunions sectorials amb actors de l’estat per explorar vies de col·laboració. N’és exemple l’agenda del cos de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, que inclou reunions amb l’Associació de Caps de la Policia de Califòrnia, on s’abordarà l’impacte que ha tingut la legalització de la marihuana amb relació a les ràtios de violència. Alhora, representants de Mossos es reuniran també amb l’Oficina de Prevenció de la Violència de l’Ajuntament de Sacramento, on s’analitzarà la prevenció de la delinqüència juvenil i bandes organitzades. D’altra banda, representants de Protecció Civil es reuniran també amb l’Oficina de Serveis d’Emergències del Comtat de Sacramento.

Per la seva banda, des del Departament de Territori, la directora general d’Agenda i Renovació Urbana i responsable de l’acció exterior del Departament, Nel·la Saborit, i representants de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), mantindran una agenda relacionada amb la transició energètica i la mobilitat sostenible, la sismologia i la protecció de la franja costanera, on Califòrnia té una llarga experiència. En aquest sentit, mantindran reunions amb el Departament de Transport de Califòrnia (Caltrans), amb l’Agència de Transport de l’Estat de Califòrnia (CalSTA), amb BART (el sistema de transport públic de trens de l’àrea de San Francisco), amb entitats californianes de prestigi en l’àmbit de la sismologia i amb la Comissió de Costes de Califòrnia, entre d’altres.

En l’àmbit de la salut, el cap de l'Àrea de Relacions Internacionals i Cooperació del Departament de Salut, Josep A. Pujante, el director mèdic del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i la directora de Política Científica i Internacionalització de Biocat tenen previstes trobades relacionades amb la biotecnologia, la medicina avançada i la recerca, així com també compartiran experiències en la gestió de la pandèmia de la COVID-19. Destaquen, per exemple, la reunió amb els homòlegs californians del SEM o la cita amb la Iniciativa de Califòrnia per Avançar en la Medicina de Precisió de l’Oficina del Governador.

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, amb la directora general de l’Acció Exterior, Anna Dotor, i el delegat del Govern als Estats Units i al Canadà, Isidre Sala, acompanyaran la delegació en la missió a Califòrnia. Dijous, el Senat californià els donarà la benvinguda en una recepció institucional.

Emergències
Mobilitat
Acció exterior
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia