Recerca i Universitats

El conseller Joaquim Nadal visitant el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge

El conseller Nadal destaca "la singularitat" d'instal·lacions com el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge en el sistema de recerca que afavoreix "la innovació biomèdica"

query_builder   19 juny 2023 17:39

event_note Nota de premsa

El conseller Nadal destaca "la singularitat" d'instal·lacions com el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge en el sistema de recerca que afavoreix "la innovació biomèdica"

  1. El conseller de Recerca i Universitats es reuneix amb la direcció d’aquest centre, que és un dels projectes estratègics impulsat per l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) situat al Campus Can Ruti de Badalona


El conseller Joaquim Nadal visitant el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge{"name":"2023/06/19/15/04/143c6f6b-8dcb-4aea-bdd8-96bde699151c.jpg","author":"REU","type":"0","location":"0","weight":361885}


El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha visitat aquest matí les instal·lacions del Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge (CMCiB), un dels projectes estratègics que desenvolupa l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) situat al Campus Can Ruti de Badalona. De la mà dels equips del CMCiB i de l’IGTP, el conseller Nadal ha conegut l’activitat que realitza aquest centre en l’àmbit de la cirurgia robòtica o la bioimatge i que s’emmarca en l’aposta per la transferència de coneixement de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol que va posar en marxa aquest centre l’any 2019 en el marc del Campus Can Ruti, que aplega més de 5.000 professionals i més d’un miler d’investigadors al voltant del treball assistencial, la recerca i la innovació.

Durant la visita, el titular de Recerca i Universitats ha subratllat la importància de disposar a Catalunya d’un centre com el CMCiB ja que “la seva singularitat en el sistema de recerca de Catalunya afavoreix la innovació en l’àmbit biomèdic”. Així mateix, el conseller Nadal ha assegurat que “la combinació de singularitat de certs projectes amb la col·laboració que s’estableix en el sistema català de recerca és clau pels bons resultats que obtenen els investigadors que desenvolupen les seves recerques al nostre país”.

Per la seva banda, el director general de l’IGTP, el doctor Jordi Barretina, ha destacat que “la innovació és clau per a la sostenibilitat del nostre sistema de recerca”. Amb 8 spin-offs, més de 160 patents actives i gairebé 30 acords de llicència, l’IGTP es posiciona com un centre de referència i d'excel·lència en innovació en salut. En aquest sentit, ha subratallat que “el CMCiB, és un projecte estratègic per a nosaltres, que té el potencial de tenir un alt impacte a la cadena de valor de la indústria biomèdica”.

Referent en medicina comparativa, bioimatge i models computacionals

El CMCiB és un referent internacional de recerca translacional i formació quirúrgica avançada per als cirurgians, un espai multidisciplinar on s'agrupen diverses institucions biomèdiques líders en la generació d'investigació científica a nivell nacional i internacional. En l’àmbit de la formació quirúrgica, per les seves instal·lacions passen, anualment, 1.300 cirurgians procedents de més de 30 països i de 80 hospitals. En el global de la seva activitat, el 90% dels seus clients són externs i un 60% procedeixen de la indústria. El centre va rebre el finançament dels Ajuts Singulars que atorga el Departament de Recerca i Universitats, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), per a la realització de projectes singulars institucionals d’infraestructures d’R+D, amb un import de 6,75 milions d’euros.

Es tracta d’un centre biomèdic d’alta tecnologia dissenyat per donar suport a la recerca translacional preclínica, des de les etapes més primerenques de la recerca fins al desenvolupament de productes, en tots els camps de la biomedicina. Dona serveis a una gran varietat de clients, des de grups d’investigació i centres de recerca catalans fins a empreses privades internacionals, i compta amb varis socis estratègics. Ofereix oportunitats per a la recerca biomèdica avançada, la innovació en cirurgia i el desenvolupament tecnològic, amb el suport de serveis de consultoria d'experts i programes d'ensenyament d'avantguarda per al personal sanitari i els investigadors de tot el món.

El Campus de Can Ruti de Badalona

El Campus Can Ruti de Badalona està format per l’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, adscrit a l’hospital; la Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la UAB,el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge; l’Institut Català d’Oncologia; l’Institut Josep Carreras de Recerca contra la Leucèmia; l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer; l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, la Fundació Lluita contra la Sida; el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT); l’Institut Guttmann; el Banc de Sang i Teixits; i l’Institut de Diagnòstic per la Imatge.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia