Territori

ruta llacs

Territori adjudica les obres dels dos trams per a completar la ruta cicloturística dels Llacs per un valor de 2,3 MEUR

query_builder   20 juny 2023 10:00

event_note Nota de premsa

Territori adjudica les obres dels dos trams per a completar la ruta cicloturística dels Llacs per un valor de 2,3 MEUR

ruta llacs{"name":"2023/06/20/09/44/4375eb23-0d05-4645-8ff3-174b182e3720.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":633230}


  1. Els treballs entre Balaguer i Sant Llorenç de Montgai abasten 12, quilòmetres i comptaran amb una inversió d’1,1 MEUR
  2. L’execució de diverses estructures a l’itinerari entre Cellers i Salàs de Pallars té un pressupost d’1,2 MEUR
  3. L’itinerari, que es complementa amb la línia d’FGC Lleida-la Pobla, tindrà en total 107 quilòmetres

El Departament de Territori ha adjudicat les obres dels dos trams pendents de la ruta cicloturística dels Llacs, itinerari entre Lleida i la Pobla de Segur que es combina amb la línia d’FGC entre aquestes poblacions. En concret, s’han adjudicat els treballs per a configurar el tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai per un import d’1,1 MEUR així com els treballs de diverses estructures al tram Cellers – Salàs de Pallars, en complement a les actuacions ja executades pel Consell Comarcal, per un valor d’1,2 MEUR. Les obres començaran, en tots dos casos, aquest juliol, i tindran un termini d’execució de sis mesos cadascuna. Aquestes actuacions compten amb el cofinançament del Programa Operatiu del FEDER 2014-2020 a Catalunya.


El Departament està desenvolupant una xarxa catalana de rutes cicloturístiques de llarg recorregut per a promoure l’ús de la bicicleta de forma segura com a element turístic, d’oci i esportiu, que és una de les línies d’actuació de l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025. El traçat de la Ruta dels Llacs transcorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementària a la línia d’FGC Lleida - la Pobla de Segur, en un entorn d’alt valor paisatgístic.


Un cop completada, aquest itinerari tindrà 107 quilòmetres de longitud, dels quals 80 seran pedalables i els 27 restants –entre Sant Llorenç de Montgai i Cellers– es combinaran amb el ferrocarril. Els trams dels extrems, Lleida – Balaguer i Salàs de Pallars – la Pobla de Segur, tot sumant 43 quilòmetres, estan en servei des de 2019.


Tram Balaguer – Sant Llorenç de Montgai


Un dels dos trams de nova via cicloturística que ara s’ha adjudicat correspon al tram Balaguer – Sant Llorenç de Montgai, completant un itinerari continu fins a Lleida. Amb una longitud de 12,5 km, transcorrerà per camins existents entre Balaguer i les immediacions de la presa del Pantà de Sant Llorenç de Montgai. En aquest entorn, es generen i milloren els camins existents per a permetre el pas de bicicletes per la passera de coronació de la presa, actualment només per a vianants.


De l’altre costat del pantà, es completarà l’itinerari existent parcialment al costat de la carretera LV-9047 fins al nucli urbà de Sant Llorenç de Montgai, per a continuar seguidament cap a l’estació del ferrocarril.


Estructures al tram Cellers – Salàs de Pallars


Pel que fa a l’adjudicació de les obres de diverses estructures al tram Cellers – Salàs de Pallars, aquestes consisteixen en actuacions complementàries per adaptar estructures de la carretera C-13 o generar nous passos a diferent nivell que milloraran la funcionalitat i seguretat de la via cicloturística.


El nou itinerari del tram Cellers – Salàs de Pallars, de 24,5 quilòmetres, impulsat en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, i que l’ens comarcal ha finalitzat recentment, ha tingut un pressupost d’1,2 MEUR, dels quals el Departament n’ha aportat 800.000 euros.


1  

Imatges

Mapa

Mapa 633230

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 552214

Transformació verda
Mobilitat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia