Economia i Hisenda

La Generalitat crearà un hub financer a l'edifici de la Borsa de Barcelona, al Passeig de Gràcia

query_builder   20 juny 2023 16:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat crearà un hub financer a l'edifici de la Borsa de Barcelona, al Passeig de Gràcia

  1. El Govern licitarà les cinc plantes superiors de l’immoble, ubicat al número 19 del Passeig de Gràcia, per atreure-hi empreses vinculades als serveis financers
  2. La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, s’ha reunit a Zuric amb el gestor de la borsa suïssa, Six, per abordar l’atracció de divisions tecnològiques a les cinc plantes inferiors del mateix edifici
  3. Volem posar Barcelona al mapa dels nous serveis financers que estan proliferant gràcies a les noves tecnologies”, ha declarat Mas Guix

La Generalitat de Catalunya crearà un hub financer a l’edifici de la Borsa de Barcelona, ubicat al número 19 del Passeig de Gràcia de la capital catalana. L’edifici, propietat de la Generalitat, té deu plantes, cinc de les quals gestiona el propi Govern. Les altres cinc les gestiona actualment en usdefruit l’empresa Six, gestor de la borsa suïssa i propietària de BME, l’operadora dels mercats de valors a l’Estat.

El Govern convertirà les cinc plantes superiors de l’immoble (de la 5 a la 9) en un hub d’empreses vinculades als serveis financers, siguin start-ups o divisions de companyies ja consolidades.

L’objectiu és desenvolupar negocis associats a les finances tecnològiques (fintech i insurtech), les finances sostenibles, el capital risc i altres segments com les plataformes d’inversió, els sistemes de pagaments digitals, la ciberseguretat i el big data, entre d’altres. Amb aquest objectiu, al juliol s’iniciarà una licitació per adjudicar l’espai a un gestor que atregui aquest tipus d’empreses.

D’altra banda, el Govern ha obert converses amb Six per iniciar una nova etapa a les cinc plantes que ocupa (de la 0 a la 4) a l’immoble. La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, s’ha reunit avui a Zuric amb la direcció de Six per abordar la possibilitat d’atreure a Barcelona divisions tecnològiques de la companyia.

Aquest projecte té dos objectius”, ha declarat Mas Guix des de Suïssa. “D’una banda, impulsar un hub que posi Barcelona al mapa dels nous serveis financers que estan proliferant gràcies a les noves tecnologies. I de l’altra, que Catalunya pugui comptar amb una borsa i un mercat de capitals a l’alçada del seu potencial econòmic”, ha afegit.

Les plantes que gestiona la Generalitat, que sumen un total de 3.130 metres quadrats, havien estat ocupades fins el 2020 pel Departament d’Economia. Des de llavors, el Govern ha fet obres per condicionar l’espai, que ara ja està llest per ser ocupat pel guanyador del concurs que es farà al juliol.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 112629

Empresa
Innovació
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia