Direcció General de Comunicació

Trànsit

El Govern aprova la contractació de quatre radars de remolc per instal·lar als punts amb major concentració d'accidents

query_builder   20 juny 2023 15:37

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la contractació de quatre radars de remolc per instal·lar als punts amb major concentració d'accidents

  1. L’import total del contracte és d'1.067.391 euros

El Govern ha aprovat la contractació per part del Servei Català de Trànsit del subministrament de quatre radars en remolc per ser instal·lats de forma dinàmica en diferents punts de la xarxa viària de Catalunya amb una alta concentració d’accidents i en els quals la velocitat excessiva és un factor recurrent. A més, el contracte també inclou el subministrament de l’equipament necessari perquè el Servei Català de Trànsit dugui a terme una gestió centralitzada de les infraccions captades per aquests cinemòmetres, de manera que quedin inclosos en el sistema integrat de cinemòmetres de l’SCT. L’import total del contracte és d'1.067.391,02 euros.

Aquest sistema pioner a l’Estat espanyol millorarà la seguretat viària a les carreteres catalanes en els punts on els tècnics del Servei Català de Trànsit detectin una sinistralitat elevada. Els radars en remolc es poden moure fàcilment i permeten efectuar controls de velocitat durant dies a diferents ubicacions de la xarxa viària.

A més, no requereixen instal·lació perquè són autònoms pel que fa a l’energia que necessiten per funcionar. D’aquesta manera, amb aquests nous quatre equipaments, que està previst que siguin operatius al llarg de 2024, es podrà controlar la velocitat dels vehicles en llocs on fins ara no era possible per la manca d’infraestructura a la via o la perillositat per a les persones.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia