Salut

Les obres d'ampliació del CAP Torreforta ja han començat.

Comencen les obres d'ampliació del CAP Torreforta

query_builder   20 juny 2023 16:48

event_note Nota de premsa

Comencen les obres d'ampliació del CAP Torreforta

  1. La primera fase d’increment modular suma 2.671 i s’enllestirà a finals d’any.
  2. Es destinarà a serveis de Pediatria, Rehabilitació, ASSIR, SEM, consultes de medicina general i activitats comunitàries.
Les obres d'ampliació del CAP Torreforta ja han començat.{"name":"2023/06/20/15/43/e30dccfe-854c-4eb5-b6aa-d3683ff2fbbb.jpg","author":"Sergi Amat","type":"0","location":"0","weight":2720825}

Els treballs per adequar el CAP Torreforta ja han arrencat amb el moviment de terres previ al muntatge dels mòduls i de la resta de la instal·lació. Aquesta primera fase inclou la reubicació i augment de l’espai destinat al servei de Pediatria, l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), la rehabilitació, les consultes de medicina general i la sala d’activitats comunitàries; també la inclusió del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Seran 2.671 distribuïts en una planta baixa més dues alçades.

La millora del CAP Torreforta oxigenarà i ordenarà el conjunt de l’edifici, a banda d’augmentar la superfície total de l’equipament fins als 6.150 m². La remodelació final del conjunt es completarà durant el 2024 i 2025 amb l’execució de la segona fase del Pla Director.

El conseller de Salut, Manel Balcells, va anunciar el projecte el passat mes de novembre, quan va remarcar que l’ampliació era necessària per donar els serveis que el barri de Torreforta i la ciutat de Tarragona necessita en aquesta zona.

Segons el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, “la inversió de la Generalitat demostra el compromís amb els veïns i veïnes de la zona de Ponent en el ferm objectiu de millorar els seus equipaments assistencials”.

La gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Imma Grau, destaca el paper de la Primària dins el full de ruta actual del Departament: “És una prioritat i obres com la del CAP Torreforta reforcen una línia de treball que avança amb la intenció d’apostar per la visió comunitària. Això ja és possible a través de la recent incorporació de rols professionals com els fisioterapeutes, higienistes bucodentals, dietistes nutricionistes i referents de benestar emocional”.

Les obres es financen a través del fons europeu REACT-EU i l’execució dels treballs s’enllestirà a finals d’aquest any. 147.500 euros dels 5,2 milions d’inversió correspondran a equipament.

1  

Imatges

El CAP Torreforta-La Granja, a Tarragona.

El CAP Torreforta-La Granja, a Tarragona. 2350208

Sistema de salut
`