Direcció General de Comunicació

El Govern tanca el cas Segarra-Garrigues

El Govern dóna per satisfetes les demandes de la Comissió Europea en relació al cas Segarra-Garrigues

query_builder   11 octubre 2010 14:32

event_note Nota de premsa

El Govern dóna per satisfetes les demandes de la Comissió Europea en relació al cas Segarra-Garrigues

 • L'Executiu aprova els Plans de Gestió i el Pla Especial, i es informat de la DIA del projecte de regadiu Segarra-Garrigues
• Per garantir la continuÏtat del projecte, es declara d'interès públic de primer ordre el projecte de regadiu i concentració parcel•laria del canal Segarra-Garrigues
• El reg serà competible amb el medi, gràcies a les mesures compensatòries aprovades

El Govern ha aprovat avui el Pla de Gestió i Pla Especial dels Espais Naturals Protegits de la Plana de Lleida. Així mateix, ha estat informat de la Declaració d'Impacte Ambiental del projecte de regadiu del Segarra-Garrigues, aprovat en ponència ambiental el passat divendres. Com a conseqüència d'aquesta Declaració, l'Executiu ha declarat el regadiu i la concentració parcel•laria d'interès públic de primer ordre, i ha aprovat les mesures ambientals compensatòries, fet que permet continuar amb el projecte amb plenes garanties ambientals.
Amb aquests acords, el Govern tanca definitivament els conflictes oberts amb la Comissió Europea arran de les sentències comdemnatòries pel cas Segarra-Garrigues. Així mateix, el Govern evita així la paralització de les obres i la possible retenció de fons europeus, tal com ha advertit reiteradament la Comissió Europea des del 2000.
D'aquesta manera, el Govern compleix el seu doble objectiu de fer compatible l'activitat agrària amb la protecció del medi ambient.
El Govern ha treballat intensament amb la Comissió Europea per aconseguir el tancament de les dues sentències. L'arxiu definitiu del cas Segarra-Garrigues arribarà formalment per acord del Col•legi de Comissaris de la Comissió Europea.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia