1. Amb aquesta visita es dona continuïtat a les activitats del projecte europeu d'agermanament o twinning de Suport al reforçament de la governança i al desplegament d'iniciatives innovadores per a la inclusió dels joves al Marroc.
  1. La Direcció General de Joventut de Catalunya, i la FIIAPP (entitat de la cooperació espanyola especialitzada en la mobilització del talent públic de les administracions a l'exterior) desenvolupen amb aquesta visita les accions del projecte que s'implementaran conjuntament durant dos anys amb el Departament de Joventut del Ministeri de Joventut, Cultura i Comunicació del Marroc. Un projecte en què també participa la Direcció General de Joventut de Cantàbria i la Università Degli Studi Salerno d'Itàlia.
  2. L’objectiu de la visita és que la delegació marroquina pugui conèixer de primera mà el treball desenvolupat per organismes de joventut de Catalunya com la Direcció General de Joventut de Catalunya, la Direcció General de Treball de Catalunya, l'Observatori Català de la Joventut o la Fundació Adsis per tal de contribuir a l'enfortiment dels mecanismes de governança i a la posada en marxa d'iniciatives innovadores en favor de la inclusió dels joves al Marroc. Així mateix, visita els equipaments juvenils de les entitats locals de Mataró, les Garrigues i Terrassa.
visita de la delegació del Marroc{"name":"2023/06/22/11/00/8934ef03-1f42-423f-883e-4d12b2130bc7.jpeg","author":"dso","type":"0","location":"0","weight":177313}

Representants del Departament de Joventut del Ministeri de Joventut, Cultura i Comunicació del Marroc estan visitant Barcelona aquesta setmana per conèixer la realitat de les polítiques juvenils a Catalunya, el disseny, la planificació, la implementació i l'avaluació; així com la tasca de descentralització interdepartamental, intersectorial i territorial en el desenvolupament d’aquestes polítiques.

Durant cinc dies, la delegació marroquina està coneixent de primera mà la feina dels organismes responsables de les polítiques de joventut a través d'una agenda que inclou, entre d'altres, la visita a la Direcció General de Joventut de Catalunya, la presentació de la qual fou al voltant de l'evolució de les polítiques de joventut a Catalunya i del Pla Nacional de Joventut de Catalunya; la Direcció General de Treball de Catalunya, on va conèixer la gestió del programa Garantia Juvenil i alguns programes d'èxit juvenil d'ocupació juvenil; l'Observatori Català de la Joventut, on va conèixer el sistema de monitorització i seguiment de la realitat juvenil; o la Fundació Adsis, que treballa amb adolescents i joves amb risc d'exclusió social.

Aquesta visita ajudarà a identificar programes i bones pràctiques que Catalunya i el Marroc poden compartir en la implementació de polítiques de joventut amb l'objectiu d'adaptar la normativa a la realitat dels joves.

La directora general de l‟Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, ha afirmat que la visita és "un reconeixement a la trajectòria dels nostres programes i desitgem que la delegació marroquina conegui de manera directa i sobre el terreny l’execució de les polítiques en matèria de joventut al territori català, així com el treball interdepartamental i la col·laboració interinstitucional; esperem que la visita sigui profitosa dins aquest projecte que sens dubte serà enriquidor per a totes les parts implicades”.

Per a Peggy Martinello, directora de l'àrea d'Administració Pública i Afers Socials de la FIIAPP, la visita “és una oportunitat per conèixer dispositius públics de suport a la joventut, des del nivell territorial, on es fa tangible la situació, els desafiaments i les expectatives dels i les joves. Compartir aquestes experiències i crear espais d'interacció entre les persones responsables de dissenyar i engegar aquests dispositius, a Catalunya i al Marroc, és part de la dinàmica de treball del projecte. Aquest projecte avança per generar un impacte positiu que garanteixi una millor integració dels joves. La Cooperació espanyola i la FIIAPP està compromesa i segueix abordant els reptes a què s'enfronta la joventut a diferents països del món”.

A més, la delegació visita diverses localitats catalanes per conèixer des de la proximitat el funcionament dels serveis, programes i equipaments específics per a joves. A Mataró, l'Espai Jove Cerdanyola; a les Borges Blanques, l'Oficina Jove Les Garrigues; a Terrassa, la Casa Baumann; i, a Barcelona, ​​l'Alberg de Barcelona Xanascat.

Sobre la FIIAPP

La FIIAPP dona suport a la construcció de sistemes públics a més de 120 països. Ho fa promovent el talent públic i l'intercanvi de coneixement entre institucions homòlogues de diferents països. Com a fundació pública, forma part de l'acció exterior espanyola i europea, i aposta pel valor del que és públic per millorar la vida de les persones i el planeta.

Sobre la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya

La Direcció General de Joventut és l'organisme encarregat de definir, organitzar i impulsar les polítiques de joventut de la Generalitat de Catalunya. També és la principal responsable del disseny, la coordinació i el seguiment del Pla de Joventut de Catalunya, l'instrument de referència de les diferents administracions i agents socials implicats en l'impuls de les polítiques juvenils a tot el territori.