Polítiques Digitals

Imatge de Google Maps en català

El Govern celebra la inclusió del català en les indicacions de veu del Google Maps

query_builder   22 juny 2023 11:31

event_note Nota de premsa

El Govern celebra la inclusió del català en les indicacions de veu del Google Maps

  1. La popular aplicació de la multinacional tecnològica ha activat avui el català com a idioma disponible a la veu del navegador tant per a usuaris d’Android com d’iOS
Mpas en català{"name":"2023/06/22/11/56/e6dbc25d-afab-4afe-a0bd-983af92a0613.jpg","author":"SPD","type":"0","location":"0","weight":213991}

El Govern considera una passa important i celebra que la multinacional tecnològica Google hagi activat avui a Google Maps les indicacions de veu en català. Fins ara, el text de Google Maps ja estava disponible en català, però si la persona usuària volia rebre indicacions de veu del navegador havia de configurar el telèfon en un altre idioma perquè l’opció del català parlat no estava disponible. Amb la navegació per veu, es poden escoltar alertes de trànsit, on girar i si hi ha una ruta millor. A més, aquesta funció ofereix als usuaris la possibilitat de rebre indicacions de veu més detallades i de nous tipus d'avisos verbals per als desplaçaments a peu.

Més enllà del benefici directe i evident que suposa per a l’usuari poder rebre les indicacions de veu del Google Maps en la seva llengua, l’actualització aplicada per Google a l'aplicació té, de retruc, un impacte encara més gran: tots aquells usuaris que fins ara tenien el mòbil configurat en altres idiomes únicament per poder disposar del servei de veu al Google Maps, ara ja podran configurar-lo en català sense perdre cap prestació.

El conseller d'Empresa i Treball, RogerTorrent i Ramió, ha afirmat que “estem davant d’una gran notícia, d’un gran pas endavant en la projecció del català com a llengua de present i de futur a l’era digital i, per tant, en la defensa del dret de les persones a relacionar-se amb normalitat i en el seu idioma també amb els productes i serveis digitals”. En aquest sentit, ha afegit, “avui és un gran dia per a tots aquells que, ja sigui des de l’administració o des de la societat civil, treballem dia rere dia en la defensa del català en tot l’àmbit tecnològic i d’Internet”.

La secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost, ha afirmat que “una de les nostres prioritats és la d’aconseguir que grans empreses incloguin cada vegada en més productes i serveis el català”. Tost considera que “la notícia d’avui ens referma en aquesta estratègia, que des del Govern portem treballant des de fa mesos”. En aquest sentit, la secretària Tost ha apostat per continuar treballant en aquesta línia i ha afegit que “esperem ben aviat poder donar més bones notícies relacionades amb el català i la tecnologia".

1  

Imatges

Imatge de Google Maps en català

Imatge de Google Maps en català 213991

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia