1. Ha reivindicat que “Catalunya és un país capdavanter en la lluita a favor de la justícia i els drets humans” i ha fet una crida a tota la ciutadania a mobilitzar-se en els actes que es faran amb motiu del 28J
  2. La directora d'Igualtat i Feminismes, Eva Ferran, i la presidenta de l'entitat H2O han llegit el manifest

El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo; la directora territorial d’Igualtat i Feminismes, Eva Ferran Roig, i el director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa Cantons, han encapçalat aquest migdia l’acte institucional a Tarragona del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, que es commemora el 28 de juny.

El delegat durant la seva intervenció
El delegat durant la seva intervenció
{"name":"2023/06/22/13/58/032a21e5-1a0e-4e67-a8ef-200a32c84857.jpg","author":"Gencat","type":"0","location":"0","weight":1662065}

A l’acte, Xifré ha reivindicat que “Catalunya és un país capdavanter en la lluita a favor de la justícia i els drets humans” i ha fet una crida a tota la ciutadania a mobilitzar-se en els actes que es faran amb motiu del 28J.

El delegat també ha recordat que la campanya d’enguany s’ha enfocat sobretot en les persones grans, perquè els drets a protegir “són per a tota la vida”.

Per la seva banda, la directora d’Igualtat i Feminismes, també ha remarcat que “el dia de l’orgull és cada dia, i que cal fer front a totes les discriminacions i violències de manera col·lectiva”. En aquest sentit, el director general de Polítiques Públiques LGBTI+ també ha presentat la campanya institucional d'enguany, centrada en les persones grans LGBTI+ i que reivindica el dret a les persones a ser com vulguin ser, independentment de la seva edat.

L’objectiu d’aquesta jornada ha estat refermar el compromís del Govern en la defensa dels drets de les persones LGBTI+ i en la lluita contra les discriminacions i les violències per raó d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere.

Durant la sessió també s’ha fet la lectura de la declaració institucional d’aquest any, que ha estat a càrrec de la directora d’Igualtat i de la presidenta de l’entitat H2O, Berta Mascaró i s'ha visualitzat la campanya. L’acte ha clos amb l’actuació de l’Associació Cultural (H)istrionis Teatre.



3  

Imatges

La directora d'Igualtat i Feminismes al Camp de Tarragona i la presidenta de l'entitat H20

La directora d'Igualtat i Feminismes al Camp de Tarragona i la presidenta de l'entitat H20 1492617

El delegat del Govern ha intervingut en l'acte

El delegat del Govern ha intervingut en l'acte 1662065

Una de les imatges de la campanya

Una de les imatges de la campanya 76260