Mossos d'Esquadra

cme

Els Mossos d'Esquadra investiguen dos controladors d'una discoteca de Sant Quirze del Vallès per no deixar accedir al local diverses persones per motius xenòfobs

query_builder   22 juny 2023 16:10

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra investiguen dos controladors d'una discoteca de Sant Quirze del Vallès per no deixar accedir al local diverses persones per motius xenòfobs

. En alguns casos els controladors van negar el full de reclamacions a les persones afectades, tot i que aquestes el van demanar en sentir-se agreujades per aquesta conducta

Agents de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació de la Comissaria General d’Informació ha citat com a investigats dos controladors d’una discoteca de Sant Quirze del Vallèsl que haurien comès delictes contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques en no deixar accedir a l’interior de la sala diverses persones per motius xenòfobs.

Els investigadors van realitzar una anàlisi de denúncies i incidents registrats en aquesta discoteca relacionats amb conductes discriminatòries delictives per part controladors de l’establiment. Aquestes denúncies indicaven conductes xenòfobes i racistes ja que no permetien l’accés de persones per motiu d’origen o color de pell. En concret es va treballar amb dues denúncies que afectaven a dos noies i un noi.

La investigació ha permès verificar aquestes informacions i identificar dos controladors de la discoteca com a presumptes autors d’alguns d’aquests fets delictius. Van tenir lloc a final del 2021 i durant el 2022 contra persones per raó del seu origen i les seves característiques físiques.

Cal destacar que a més del delicte comès per prohibir l’entrada per motius discriminatoris, en alguns casos els controladors van negar el full de reclamacions a les persones afectades, tot i que aquestes el van demanar en sentir-se agreujades per aquesta conducta.

Dos treballadors més, denunciats per no deixar entrar un gos pigall en una discoteca de Barcelona

Per una altra banda, però també en l’àmbit dels delictes d’odi i discriminació, els investigadors ha citat com a investigades dues persones més per haver impedit l’accés a una persona invident acompanyada d’una amiga seva i del seu gos pigall, a la ciutat de Barcelona. 

Els fets van tenir lloc quan les dues persones que regentaven el local van impedir que la persona invident accedís a l’interior al·legant que els gossos no podien entrar a l’establiment. Tot i les explicacions de víctima i testimoni dient que un gos pigall pot entrar en aquell tipus d’establiments, les dues persones no ho van permetre.

La Fiscalia de delictes d’odi i discriminació va requerir que s’investiguessin els fets. La investigació ha conclòs que es tracta d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, i en concret per denegació de prestacions de caràcter privat, en la seva vessant de discapacitat sensorial.

Oficina de Comunicació

Barcelona, 22 de juny de 2023

`