La delegada del Govern de la Generalitat a Girona dona la benvinguda, juntament amb els membres del Consell de Direcció, i es posa a la disposició dels nous alcaldes i alcaldesses.


Aquest dijous 22 de juny la delegada del Govern, acompanyada dels membres del Consell de Direcció de la Generalitat de Catalunya a Girona, ha mantingut la primera trobada amb els alcaldes i les alcaldesses de la vegueria després de la seva presa de possessió dissabte passat. Els representants municipals han pogut assistir a la reunió tant presencialment, a l’auditori Josep Irla, com telemàticament.

Laia Cañigueral ha iniciat la trobada donant la benvinguda als nous alcaldes i alcaldesses, els hi ha agraït el seu compromís amb la ciutadania i la seva vocació de servei públic i, com a representant del Govern de la Generalitat de Catalunya, s’ha posat a la seva disposició.

Foto{"name":"2023/06/22/18/08/a3241d0f-bb39-461f-98ac-da4746a15801.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":1260059}

A part de la delegada Laia Cañigueral, també han intervingut en aquesta primera reunió amb les alcaldies la directora dels Serveis Territorials d’Administració Local, Maria Josep Porta, responsable a Girona de governs locals i cooperació local, i la directora d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sánchez, i el director d’Interior, Joan Mayoral, que han informat als assistents de dues de les qüestions que aquests dies més ens ocupen i preocupen com són la sequera i la campanya d’incendis forestals.

Pel que fa a la sequera s’ha fet incidència en la situació actual, destacant les mesures preventives i estratègies que cal implementar per reduir-ne l’impacte i gestionar més eficientment els recursos hídrics de la regió.

També s’ha posat en relleu tot el que fa referència a la prevenció d’incendis, com les franges de protecció, tot allò que fa referència al pla d’actuació en cas d’incendis forestals (INFOCAT), i altres qüestions rellevant en cas d’emergència.

En acabar la reunió tots els alcaldes i alcaldesses han pogut tenir un primer contacte amb tots els membres del Consell de Direcció.