Cultura

L'última bruixa

Segona temporada del pòdcast "L'última bruixa", amb la incorporació de David Verdaguer

query_builder   23 juny 2023 11:44

event_note Nota de premsa

Segona temporada del pòdcast "L'última bruixa", amb la incorporació de David Verdaguer

  1. El pòdcast és una producció del Departament de Cultura, amb producció executiva de Kabuts i la col·laboració de Catalunya Ràdio i iCat
Última Bruixa{"name":"2023/06/23/08/47/b8f36034-68ea-4950-ad3d-db4c4dc140cc.jpg","author":"Última Bruixa","type":"0","location":"0","weight":719082}

Avui divendres 23 de juny, s'estrena la segona temporada del pòdcast “L’última bruixa”, que segueix les vivències d’una bruixa que s’escapa d’un famós caçador de fetilleres i es trasllada a diverses localitats de Catalunya en diferents moments històrics. El pòdcast és una producció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb producció executiva de Kabuts i la col·laboració de Catalunya Ràdio i iCat.

El recorregut de “L’última bruixa”, que busca un lloc on viure i que acaba sent testimoni de fets que, amb el temps, esdevindrà llegenda, té una segona temporada amb 10 capítols més. La història escrita per la dramaturga Anna Maria Ricart Codina, amb idea original de l’actor Sergi Vallès, està interpretada per Mercè Arànega, Sergi Vallès, Chantal Aimée i, ara també, David Verdaguer.

A cada capítol, a banda de saber què li passa a la bruixa, es descobreix una llegenda catalana. Oferir la riquesa de totes aquestes històries i, en definitiva, de la tradició oral de Catalunya és l'objectiu d’aquesta mirada cap a la història i les llegendes des d'un prisma actual, barrejant escenaris del passat i del segle XXI, amb la voluntat d'apropar aquest patrimoni intangible a tothom. 

Les llegendes i històries que han inspirat els capítols són: la casa de les Egipcíaques (Barcelona), el drac de na Coca (Palma), el pont del diable de Ceret, el cavaller de la Creu Coberta (Barcelona), el castell de Vulpellac, el penyal d’Ifac (València), la bruixa de Can Badia, la Torre Salvana i el llop de Móra d’Ebre.


Fitxa tècnica i artística

Veus: Mercè Arànega, Sergi Vallès, Chantal Aimée i David Verdaguer

Guions: Anna Maria Ricart Codina

Direcció: Sergi Vallès i Anna Maria Ricart Codina

Disseny sonor i música original: Rafel Plana

Postproducció sonora: Rafel Plana i Anxo Rodríguez Villar

Producció Executiva: Kabuts

Fotografia: Pep Salvat

Grafisme: Lídia Sardà 


Enllaç a les imatges

Enllaç a l'spotify de Cultura

icat.cat/lultima-bruixa


`