Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat participa en una missió a Califòrnia per intercanviar coneixements en l¿àmbit de les emergències

Protecció Civil de la Generalitat participa en una missió a Califòrnia per intercanviar coneixements en l'àmbit de les emergències

query_builder   25 juny 2023 10:38

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat participa en una missió a Califòrnia per intercanviar coneixements en l'àmbit de les emergències

La Cap del Servei Logístic i Operativa Territorial (LiOT) de Protecció Civil de la Generalitat, Rosa Mata, ha viatjat aquesta setmana en una missió a Califòrnia per intercanviar coneixements i experiències en l’àmbit de les emergències.

La visita, des de dimarts 20 a dijous 22 de juny, s’ha fet en el marc de l’acord bilateral Catalunya-Califòrnia signat l’abril de 2015 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la cooperació econòmica i empresarial entre Catalunya i Califòrnia en diferents àrees.

Una de les visites més importants que ha fet Protecció Civil ha estat al Servei d’Emergències de l’Estat de Califòrnia (California Governor’s Office of Emergency Services) en la qual també hi ha participat membres de la FEMA (Agència Federal de Gestió d’Emergències) a Califòrnia. En aquesta trobada s’ha donat a conèixer la gestió d’emergències (prevenció, seguiment i resposta) a nivell competencial de l’Estat de Califòrnia.

En l’àmbit dels incendis forestals, Rosa Mata també ha mantingut reunions amb el grup de treball i recerca en incendis forestals de la Universitat de California (UC Davis: Wildfires Research Working Group) sobre els incendis en interfase urbana forestal, canvi climàtic i un treball en desenvolupament sobre edificis resilients.

Protecció Civil també ha mantingut trobades amb l’oficina dels Serveis d’Emergències del comtat de Sacramento (SacOES) i els bombers de la ciutat per conèixer la gestió de les emergències a nivell municipal i comarcal; l’agència de salut i serveis humans de Califòrnia (CALHHS) sobre la gestió de les emergències sanitàries en temps de COVID; i amb el California Institute for Water Resources.

A la missió també hi han viatjat representants d’Acció Exterior i Unió Europea, Territori i Salut, acompanyats de la Delegació del Govern als Estats Units i al Canadà. Per part del departament d’Interior també hi han pres part, a banda de Protecció Civil, els Mossos d’Esquadra.

Tots els departaments catalans participants han pogut visitar el Senat californià i han mantingut reunions per intercanviar bones pràctiques en àmbits com les emergències o la mobilitat sostenible, entre altres.

`