Servei Català de Trànsit

Balanç operació especial Sant Joan

Balanç operació especial de Sant Joan

query_builder   25 juny 2023 20:41

event_note Nota de premsa

Balanç operació especial de Sant Joan

Entre les 15 h de divendres i les 20 h de diumenge, no hi ha hagut cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana catalana

El factor de retenció a l’AP-7 s’ha reduït un 37% respecte de l’any passat

El Servei Català de Trànsit informa que entre les 15 h de divendres i les 20 h d’avui diumenge no hi ha hagut cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana catalana.

Quant a l’operació retorn d’avui diumenge, entre les 12 i les 20 h d’avui hi ha hagut un total de 212.313 vehicles que han retornat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Això representa el 81,7% dels 260.000 vehicles previstos entre les 12 h i les 24 hores d’avui.

A les 20 h d’avui hi ha hagut encara una entrada important de vehicles a Barcelona i la seva àrea d’influència. Aquesta hora han entrat 38.000 vehicles/hora, una dada superior respecte de l’any 2022 i 2019.

Durant tot el dia, a més, hi ha hagut un retorn superior respecte del 2022, del 8,2%, i respecte del 2019, del 3,1%. Han entrat més vehicles i més tard respecte d’aquests anys.

Hi ha hagut dues vies que han concentrat les principals retencions. D’una banda, la C-32 Nord entre Arenys i Argentona i entre Cabrils i Alella en sentit Barcelona. I d’altra banda, l’AP-7, on hi ha hagut aturades sobretot entre Llinars i la Roca del Vallès en sentit sud i, tot i que menys problemes, també a l’AP-7 sobretot en diferents trams entre Banyeres i Vilafranca del Penedès en sentit Martorell. Tant a la C-32 Nord com a l’AP-7 Nord i Sud s’han pogut obrir els carrils addicionals, que han contribuït a alleugerir la congestió.

No obstant això, a l’AP-7 el factor retenció (llargada i durada de les retencions) s’ha reduït enguany en un 37% respecte de l’any passat.

També hi ha hagut problemes a les vies que permeten tornar de la Costa Brava i la Costa Daurada i a vies de l’interior com la C-14, la C-16, la C-17, la C-55 i l’A-2.

Demanem extremar la prudència en el que resta d’operació retorn.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia