Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

MINIATURA NP CONVOCATÒRIA PITA 2023

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2023

query_builder   27 juny 2023 11:05

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2023


FOTO NP CONVOCATÒRIA PITA 2023{"name":"2023/06/27/11/00/49450a6f-1caf-44c4-aa43-d6d208c9b002.png","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":34950}

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat la XXII edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 20 de setembre.

Aquesta nova edició arriba amb diverses novetats, com ara un increment de la dotació econòmica, i la possibilitat de concedir un accèssit a la candidatura que el jurat consideri un referent en innovació en el sector agroalimentari i forestal, i contribueixi al desenvolupament d’aquest.

El premi va ser creat l’any 2001, al llarg d’aquests anys s’ha presentat 475 candidatures repartides arreu de Catalunya, i el Departament ha distingit i premiat 110 candidatures innovadores d’empreses agràries, agroindústries, i persones joves emprenedores.

Així, aquests guardons permeten, any rere any, seguir impulsant la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d’alt valor afegit implantats a casa nostra.

Amb aquest premi el Departament vol promoure la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari, i alhora reconèixer i distingir les empreses agràries, les agroindústries, i les persones joves emprenedores innovadores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa.

El premi consta de tres modalitats: una per a l’empresa agrària, una per a l’agroindústria, i una al/la jove emprenedor/a innovador/a. Els premis estan dotats amb la quantitat de 8.000 euros per a cadascun dels guanyadors, i amb 4.000 euros per als finalistes.

Els premiats en la passada edició van ser:

En la modalitat Agroindústria, Caviaroli SL va ser la candidatura guanyadora pel desenvolupament d’una tecnologia innovadora i autofabricada per a encapsular i esferificar oli d’oliva verge extra i suc d’oliva per a l’alta gastronomia, i AGRI-ENERGIA SA en va ser la finalista per la creació d’una nova farina ecològica a partir de la recuperació del blat Florence Aurora als Aiguamolls de l’Empordà.

En la modalitat Empresa agrària, la guanyadora va ser TEB VERD SCCL per la implementació d’un sistema pioner d’aprofitament de subproductes forestals per a la producció de bolets gourmet i per a la inserció laboral de persones amb diversitat funcional, i Xavier Quirante Sales en va ser la finalista per la implementació d’un sistema digital de tancats virtuals per a la gestió de la pastura.

I en la modalitat Jove Emprenedor/a Innovador/a, la guanyadora va ser Clara Busoms Herms, de Noir et Blanc Truffes, per l’emprenedoria i la recuperació de la referència de la tòfona osonenca a escala estatal i internacional, i el finalista fou Marc Talavera Roma d’Eixarcolant Llavors SCCL per l’emprenedoria i recuperació de plantes silvestres comestibles i resilients al canvi climàtic.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/formacio-innovacio/dar_innovacio_sector_agroalimentari/dar_premis_pita/El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia