1. ·El president assegura que “si avui hem pogut avançar a Catalunya és perquè hi ha hagut una combinació de moviment social, d’un moviment d’alliberament que des de fa 50 anys és actiu al nostre país”
  2. El cap de l’Executiu i la consellera Verge han participat en la conversa que han mantingut amb el col·lectiu de gent gran LGTBI+ , al Palau de la Generalitat


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat avui que davant “posicions reaccionàries que estan sorgint arreu”, és necessari “seguir tenint memòria i seguir lluitant”, per això ha insistit en la necessitat de “visibilitzar el col·lectiu de gent gran LGTBI+”. “I al Govern volem ser còmplices de tot això a través d’un treball transversal”, ha afegit.

Durant la conversa que ha mantingut amb una seixantena de persones d’aquest col·lectiu, que ha tingut lloc al pati dels Tarongers, el president ha defensat que “hem de poder viure dignament tal com som i amb la orientació sexual de cadascú”.

Pel president Aragonès, “si avui hem pogut avançar a Catalunya és perquè hi ha hagut una combinació de moviment social, d’un moviment d’alliberament que des de fa 50 anys és actiu al nostre país” i, ha afegit, “a mesura que s'han anat construint les majories, una resposta institucional”.

Fotografia de l'acte de la conversa amb el  col·lectiu de gent gran LGTBI
El president durant la conversa amb el col·lectiu de gent gran LGTBI Fotografia : Arnau Carbonell)
{"name":"2023/06/27/21/50/7a90eac2-7aea-4b9a-8712-234c17777773.jpg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":"127141"}

El cap de l’Executiu ha subratllat que “els drets i llibertats no cauen del cel, sinó que es lluiten i es guanyen” i, per tant, “en determinats moments és molt important continuar lluitant i continuar generant aquestes àmplies majories, perquè no retrocedeixi”.

Aragonès ha recordat que enguany ja és el tercer any que se celebra el Dia de l’Orgull a Palau, de la mateixa manera com “commemorem altres lluites i en altres diades que ens expliquen qui som com a país” i ha posat en relleu que el Govern l’hagi dedicat precisament a “l’Orgull més gran”, ja que és una “qüestió transgereracional”.

Aquesta campanya reivindica el dret de les persones LGTBI+ a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències. A més, busca fer pedagogia i, trencar amb els estereotips i clixés associats a les persones gais, lesbianes, bisexuals i trans* i explicar que la comunitat LGTBI+ és àmplia i diversa. Aquest any es dona especialment visibilitat a les persones grans d’aquest col·lectiu perquè no es vegin obligades a tornar a l’armari. Les persones LGTBI+ ho són durant tota la seva vida, i, en fer-se grans s’enfronten a reptes concrets o a haver de lluitar per drets que la resta de persones tenen garantits.

Durant l’acte també ha intervingut la consellera d’Igualtat I Feminismes, que ha destacat la importància de reconèixer i visibilitzar les persones grans LGBTI+. “Sou la generació que ens ha fet un país millor, que ens ha fet un país de més drets, que va haver de lluitar molt i que ha encès la metxa perquè la lluita continuï”, ha dit .“Vosaltres sou, sens dubte, el nostre orgull més gran”, ha afegit.

Al final de la seva intervenció, Verge ha recollit la preocupació expressada per diverses veus en relació amb l’auge de l’extrema dreta, una “potencial amenaça als drets que han costat tant de conquerir”.Ho sabem, els drets sempre es guanyen, no s’atorguen”, ha dit la consellera, que a continuació ha assenyalat que “són moltes les lluites compartides que hi ha avui en aquest espai”. “Som moltes més les que estem a favor dels drets, recordem-nos-ho”, ha insistit. “Amb la força i l’experiència de les entitats, i amb la fermesa d’aquest govern, plantarem cara tantes vegades com faci falta per no retrocedir en un sol dret”, ha conclòs.



1  

Imatges

Fotografia de l'acte de la conversa amb el  col·lectiu de gent gran LGTBI

Fotografia de l'acte de la conversa amb el col·lectiu de gent gran LGTBI 127141