Un home de 63 anys de nacionalitat espanyola ha mort aquesta tarda ofegat a la cala Montgó (Torroella de Montgrí).


L'avís al telèfon d’emergències 112 s'ha rebut a les 19.30 hores per part d’un home que alertava que un familiar seu havia caigut d’una embarcació a l’aigua i que estava inconscient a l’alçada de Cala Montgó. Un cop s’ha aconseguit treure l’home de l’aigua se l’ha intentat reanimar però ha mort. Hi han intervingut dues unitats terrestres del SEM, que han activat un psicòleg per donar suport als familiars que havien alertat al 112.


Al lloc s’hi han desplaçat, a més de les dues unitats terrestres del SEM, efectius de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, cos que s’ha fet càrrec de les diligències.


Es tracta de la quarta víctima mortal a les platges catalanes en el període de campanya estival (15 de juny a 15 de setembre).


Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar les precaucions a les platges i piscines aquest estiu. Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.


En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.