Mossos d’Esquadra, conjuntament amb veterinaris del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Barcelona i Agents Rurals, van comprovar que els animals no estaven identificats i no disposaven de la documentació sanitària pertinent


Xais decomissats
Xais comissats
{"name":"2023/06/28/10/08/9823ab19-2870-46df-8735-7687529f1dac.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":190929}

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud i de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia, conjuntament amb Agents Rurals i veterinaris del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Barcelona(DACC), van realitzar, el passat dijous 22 de juny, una inspecció a dues instal·lacions il·legals de l’Alt Penedès. Durant la visita, es va comprovar que un total de 458 xais i 17 cabres no estaven identificades amb el número de registre de l’explotació o explotacions d’origen ni disposaven de la documentació sanitària de trasllat pertinent. El Departament d’Acció Climàtica va denunciar administrativament els seus dos responsables i va comissar els animals.

En aquest dispositiu conjunt, també es van comissar medicaments que s’estaven subministrant als animals sense la prescripció veterinària pertinent.

Aquestes actuacions estan emmarcades dins del Protocol d’inspeccions en relació amb la normativa de seguretat alimentària, ordenació ramadera, benestar i sanitat animal i del Protocol d’actuacions de control d’animals de producció en indrets o instal·lacions no registrades i sacrifici fora d’escorxador.

2  

Imatges

Una de les instal·lacions il·legals inspeccionada

Una de les instal·lacions il·legals inspeccionada 190629

Instal.lació inspeccionada de l'Alt Penedès

Instal.lació inspeccionada de l'Alt Penedès 178454