Justícia, Drets i Memòria

S'inicien les obres d'ampliació de l'edifici judicial del Canyeret, a Lleida

S'inicien les obres d'ampliació de l'edifici judicial del Canyeret, a Lleida

query_builder   13 octubre 2010 13:36

event_note Nota de premsa

S'inicien les obres d'ampliació de l'edifici judicial del Canyeret, a Lleida

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, acompanyada de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat avui l’inici de les obres d’ampliació de l’edifici judicial del Canyeret, que guanyarà més de 2.800 metres quadrats i acollirà onze sales de vistes i noves dependències judicials.

Amb un pressupost de 5.293.088,33 euros, les obres tindran una durada aproximada de dos anys i seran compatibles amb el normal funcionament de l’activitat judicial a l’edifici actual.
justicia
Les obres que s’inicien avui estan situades al carrer Canyeret, 2-3 de la ciutat de Lleida i sumaran 2.821 metres quadrats a l’actual edifici judicial, de 19.832 metres quadrats. Els nous espais acolliran, en una planta, onze sales de vistes i els seus serveis complementaris, com ara les sales d’espera i les sales polivalents.
 
Paral·lelament, els espais alliberats a les actuals dependències es podran destinar a la reorganització de les zones de treball. L’objectiu és ampliar l’espai dels jutjats, dotar els òrgans judicials d’instal·lacions adequades per a les sales de vistes i millorar i unificar els accessos a l’edifici amb el disseny d’una única entrada a l’equipament per a tot el públic.
 
La proposta arquitectònica, adjudicada a l’arquitecte Lluís Domènech, de l’estudi B01 Arquitectes, que ja va signar el projecte arquitectònic de l’edifici del Canyeret, també tindrà en compte la creació de diferents itineraris de circulació per als ciutadans que acudeixen als jutjats, els treballadors de l’edifici i els detinguts. L’empresa adjudicatària de les obres és Aldeasa Construcciones, SA & Construcciones SA (UTE).
 
Amb un pressupost d’adjudicació de 5.293.088 euros, les obres tindran una durada aproximada de dos anys i seran compatibles amb el normal funcionament de l’activitat judicial a l’edifici actual. La voluntat del Departament de Justícia és millorar la funcionalitat i la seguretat de l’espai.
 
La consellera de Justícia s’ha mostrat “satisfeta” de veure l’inici de les obres de l’edifici judicial del Canyeret. Per a Montserrat Tura, aquestes obres d’ampliació “han de permetre donar un millor servei a l’Administració de justícia de Lleida i adaptar els jutjats a la nova oficina judicial”.
 
D’altra banda, Tura ha recordat que l’ampliació “ha de permetre millorar el servei en matèria de justícia al ciutadà i al justiciable”tenint en compte que el projecte preveu “diferents itineraris de circulació per als ciutadans que acudeixen als jutjats, els testimonis, els treballadors de l’edifici i els detinguts”.  Per acabar, la titular de Justícia ha recordat que “el Govern de la Generalitat continuarà impulsant obres públiques perquè és una manera d’assegurar llocs de treball”.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha qualificat de “pas molt important” l’inici de les obres d’ampliació dels jutjats, que “tenen una continuïtat amb tot el procés de la zona dels antics blocs del Seminari, on l’Ajuntament ja ha tramitat el projecte de millora i es troba en plena tramitació el projecte d’urbanització per tal que s’hi construeixi la seu addicional de l’Administració de justícia a Lleida”.
 
El paer en cap també ha anunciat que aquesta mateixa setmana la Junta de Govern Local adjudicarà “l’ascensor que garanteix l’accés a la zona dels jutjats”. Ros ha remarcat “l’aposta per continuar ubicant les dependències de l’Administració de justícia al centre històric de la ciutat, per tal de dinamitzar la ciutat i el centre històric en particular” i ha coincidit amb la consellera a destacar “la prioritat que s’ha donat a l’obra pública, tant des de la Generalitat com des de l’Ajuntament, com a garant de serveis i generadora d’ocupació.”
 
Jutjat de Primera Instància ním. 8 de Lleida i nou sistema de ventilació de l'IMLC
 
També s’està adequant l’espai per al Jutjat de Primera Instància número 8 de Lleida, de nova creació en la programació de 2010. Aquest Jutjat s'ubicarà a la tercera planta de l’Audiència. El pressupost de les obres és de 308.046 euros i l’empresa constructora és Novantia Integral, SA.
 
D’altra banda, s’estan duent a terme les obres necessàries per incorporar un nou sistema de ventilació a la zona d’autòpsies de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC). Amb un pressupost de 56.214 euros, l’obra ha estat a càrrec de Serveis Elèctrics d’Abrera.
 
Nova Audiència Provincial de Lleida
 
El Departament de Justícia també té prevista, en el marc del Pla d'inversions en edificis judicials, la construcció de la nova seu de l’Audiència Provincial de Lleida, en terrenys cedits per l’Ajuntament de Lleida als habitatges del Seminari Vell. Amb un cost estimat de 9 milions d’euros, el nou edifici de l’Audiència de Lleida tindrà una superfície de 4.600 metres quadrats i espai per acollir les actuals dependències així com noves dotacions.
 
El partit judicial de Lleida està integrat per 65 municipis. La població total del partit judicial és de 223.174 habitants.
 
justicia
.
justicia
.
justicia
.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia