1. A la sessió de control del Parlament, el cap de l’Executiu ha defensat un “mínim comú programàtic” de les forces independentistes de cara a les pròximes eleccions generals
El president durant la sessió de control. Fotografia: Rubén Moreno
El president durant la sessió de control. Fotografia: Rubén Moreno
{"name":"2023/06/28/12/24/4b003ca9-1963-4dc7-a2bc-b8293ac29da7.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":110093}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha alertat aquest matí durant la sessió de control del “risc d’involució de drets” en què es troba el país i l’Estat espanyol amb l’ascens dels partits d’ultradreta, i ha remarcat que, “davant de l’odi a Catalunya”, cal “una defensa a ultrança del país”. “Aquesta defensa s’ha de fer generant grans consensos, enfortint els drets i les llibertats, i exercint tots els drets”, ha defensat.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha apel·lat a seguir treballant “els grans consensos entorn de l'estat del benestar, a favor de l'escola catalana, dels drets i les llibertats de tota la ciutadania, de la cultura, i també del dret de decidir lliurement el nostre futur com a poble”.

A les portes de les eleccions generals, Aragonès ha insistit que “el 23 de juliol ens hi juguem moltes coses”, i ha defensat “poder tenir un mínim comú programàtic” entre totes les forces independentistes. “És una excel·lent oportunitat. És centrar-nos en el que ens fa forts i, quan ho hem fet, és quan hem avançat com a país”, ha afegit.

Precisament avui, amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull o per a l'Alliberament LGBTI+, el cap de l’Executiu ha volgut fer un reconeixement a totes les persones que, “des de la lluita col·lectiva i també des del compromís institucional”, fan que “avui Catalunya sigui una societat avançada, que reconeix i treballa per garantir els drets de totes les persones, independentment de la seva orientació sexual o identitat de gènere”.