Impulsats per la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona, al voltant de 200 agents s’han reunit per debatre sobre les necessitats dels sectors del metall, la construcció i instal·lacions, l’agroalimentària i l’hostaleria i turisme de les comarques gironines.

El passat mes d’octubre, la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona va organitzar una primera trobada entre agents econòmics i direccions de centres de formació professional per posar en comú les necessitats del mercat laboral i l’oferta de formació professional que hi ha al territori. La jornada, que va comptar amb la participació de la delegada del Govern, Laia Cañigueral i els directors i directores dels Serveis Territorials dels departaments que participen a la Taula, va permetre establir relacions entre direccions de centres i agents socioeconòmics de la demarcació per detectar aspectes a millorar.

En el marc de la taula d’Impuls de la Formació Professional, es va acordar donar continuïtat a aquesta primera trobada fomentant la interrelació entre centres i agents en trobades específiques organitzades per sectors. Es va adquirir el compromís de planificar quatre primeres trobades abans de finalitzar el curs 2022-2023, i es programarien trobades dedicades a totes les famílies professionals presents a la vegueria al llarg dels pròxims cursos acadèmics.

Els sectors treballats en aquestes primeres jornades han estat el metall, la construcció i instal·lacions, l’agroalimentari i l’hostaleria i el turisme. Les trobades s’han dut a terme a diversos centres de la vegueria: l’Institut Josep Brugulat de Banyoles, l’institut La Garrotxa d’Olot, l’Escola Agrària i Alimentària de Monells i l’Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar.

La presentació de la jornada d’hostaleria i turisme va anar a càrrec del director d’Empresa i Treball, Joan Martí, la directora d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sánchez, va fer la presentació d’indústries alimentàries, i la directora d’Economia i Hisenda, Raquel Rubio, va presentar les altres dues.

Els assistents a les jornades, entre 40 i 50 en cadascuna d’elles, representen diferents sectors: educatiu, social i econòmic. Des dels centres educatius s’ha comptat amb la presència de coordinadors, caps d’estudi, directors i docents experts en la matèria a tractar en cada una de les taules. Alhora, la presència del personal del Servei d’Ocupació de Catalunya ha permès oferir una visió global dels serveis i la formació oferts per aquest servei. El món local també hi ha estat representat amb diverses figures de les àrees de promoció econòmica i educació. En l’àmbit empresarial s’ha comptat amb l’assistència de gremis i empreses que han pogut aportar una visió de la situació actual del sector en referència al personal i la formació. I, en alguna de les taules, també s’ha disposat de la intervenció sindical.

Els espais de debat entre els participants han permès detectar quins aspectes cal treballar a curt, mitjà i llarg termini per millorar la situació actual de cada un dels sectors.

La Taula d’Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines té com a objectiu fomentar la formació professional a la demarcació amb perspectiva gironina, establint un diàleg i un treball conjunt entre els agents implicats. Aquestes jornades en què s’agrupen actors de diferents sectors són un camp de treball molt important per assolir aquest objectiu.

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 240215

foto 2

foto 2 396201

foto 3

foto 3 589725

foto 4

foto 4 736326