Inauguració: 4 de juliol a les 18h, al Vestíbul d’entrada del Palau Robert

  1. Benvinguda a càrrec d’Eva Pomares, directora general de Difusió
  2. Intervencions de Maria del Mar López-Pinto i Jordi Solsona Fornells, de Binomic.cat (direcció, disseny i comissariat del Gargar Festival)
  3. Cloenda a càrrec d’ Oriol Duran, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió.
  4. Visita guiada: A les 18.30h
  5. Intervenció en viu, durant tot el dia, de l’artista lleidatana Lily Brick

Contacte premsa: Sandra Iglesias (sandra.iglesias@gencat.cat) i Martí Porter (mporter@gencat.cat, tel.637 948 341)

El Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles arriba a Barcelona amb una mostra de la seva aposta per l’street art com a eina de transformació social

El Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles, en col·laboracióamb la Direcció General de Difusió, presenta l’exposició Festival Gargar Penelles, que es podrà visitar al Jardí i al hall del Palau Robert del 4 de juliol al 20 d’agost. 

Mitjançant vint plafons de gran format, la mostra proposa un recorregut íntim i proper pels carrers d’aquest micropoble de la comarca de la Noguera que s’ha convertit en un referent internacional de l’street art.  

Lainauguració, se celebrarà el 4 de juliol a les 18h i comptarà durant tot el dia amb la intervenció en viu de Lily Brick(Mireia Serra i Bernadó, 1990), una artista lleidatana, que va debutar a la primera edició del Gargar Festival, el 2016. Lily Brick té murals a Alemanya, Marroc, Suècia i França, entre altres països, que representen, principalment, gran figures femenines, fortes i apoderades. Així mateix, s’oferirà un tastet de vi de la terra, gentilesa del Celler del Castell del Remei, de Penelles

Més Gargar a Barcelona

D’altra banda, el Festival de Murals i Art Rural de Penelles porta dos artistes al Cruïlla Barcelona, que se celebra el proper mes de juliol al Parc del Fòrum.

Wedo Goás i Zeso WF realitzaran sengles murals de gran format, especialment creats per a l’ocasió, amb unes dimensions de 7 metres d’alçària i 5 d’amplada, en el marc del Cruïlla Arts.

És la primera col·laboració del Gargar amb el Cruïlla, i per a l’ocasió s’han seleccionat dos artistes de renom amb obra a Penelles, tot un referent de lstreet art a casa nostra:

  1. Wedo Goás. Format en gravat i il·lustració a A Corunya i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, l’artista multidisciplinar gallec treballa amb pintura plàstica per compondre una obra de caràcter costumista. Ha participat en diversos festivals internacionals d’art urbà, entre ells, el Gargar 2023.
  2. Zeso WF. Sorgit de l’escena del grafiti de la ciutat de Lió i influenciat per l’urban / old school, va passar 10 anys a Nova York participant en projectes de tota mena. Amb obra arreu del món i reconegut internacionalment, l’artista de la màscara, ara, radicat a Barcelona, va fer una residència de quatre mesos al Gargar Festival 2018. 

Els murals es realitzaran els dies 5, 6, 7 i 8 de juliol al recinte del Parc del Fòrum de Barcelona, una altra ocasió excel·lent per gaudir de l’art en viu amb dos creadors sorprenents. 

El periple del Gargar a Barcelona es completa amb el lliurament del Premi a la Millor Escapada de la publicació QuèFem?. El guardó es lliurarà el dia 6 de juliol en un acte organitzat per la revista esmentada.