Empresa i Treball

ACCIÓ

Albert Castellanos, nou president de l'Assemblea de Regions d'Europa

query_builder   30 juny 2023 13:43

event_note Nota de premsa

Albert Castellanos, nou president de l'Assemblea de Regions d'Europa

  1. El secretari d’Empresa i Competitivitat del Govern ha estat nomenat aquest matí en substitució del suec Magnus Berntsson
  2. Entre els principals objectius del nou mandat destaquen la defensa dels interessos regionals en el disseny i implementació de polítiques europees, l’impuls del networking entre regions, l’intercanvi de bones pràctiques i maximitzar la visibilitat de l’AER


Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha estat nomenat aquest matí nou president de l’Assemblea de Regions d’Europa (AER), en substitució de Magnus Berntsson (Suècia), que ostentava el càrrec des del 2017. És la segona vegada des de la seva creació l’any 1985 que un representant català assumeix la presidència d’aquesta organització.

Entre els principals objectius del nou mandat de Castellanos destaquen la defensa dels interessos regionals en el disseny i implementació de polítiques europees, l’impuls del networking entre regions, l’intercanvi de bones pràctiques i maximitzar la visibilitat de l’AER. Així mateix, el secretari també treballarà per impulsar l’agenda europea en termes regionals, amb un especial interès per l’agenda d’innovació europea, els projectes europeus col·laboratius i els propis, com és el cas de l’Eurodyssey, un dels programes més destacats de l’AER.

Albert Castellanos ha assegurat que “la consolidació del projecte europeu necessita posar molt més en valor tota la seva riquesa i diversitat si volem ser quelcom més que la suma d’acords entre estats membres, i l’AER és una plataforma magnífica per facilitar-ho”. El secretari ha agraït “la confiança dipositada per part dels membres de l’Assemblea General per assumir-ne la Presidència i la feina feta per Magnus Berntsson al capdavant aquests últims anys, així com el seu tarannà sempre integrador”.

L'Assemblea de les Regions d'Europa (AER) és la plataforma de trobada entre els actors regionals de tot el continent europeu. Amb prop de 200 regions membres de 30 països, des de 1985 l'AER és la veu de les autoritats regionals i ha exercit un paper fonamental en el reconeixement de les regions com a actors clau de la construcció del projecte comú europeu. L’AER atresora un enorme llegat històric per al regionalisme europeu des del 1986, quan el Consell d'Europa la va reconèixer com a organització europea fonamental en representació de les regions. Entre els seus valors fonamentals destaquen la promoció d’una Europa pròspera, multiètnica, multicultural i multilingüe en base al desenvolupament sostenible i la cohesió territorial del continent europeu.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter:@empresacat | @treballcat

Facebook: Empresa | Treball

Linkedin: Empresa | Treball

Youtube: Empresa | Treball




El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia