Incasòl

Cripta Colònia Güell

Comença la rehabilitació de les cobertes de la Cripta Gaudí de la Colònia Güell

query_builder   30 juny 2023 14:52

event_note Nota de premsa

Comença la rehabilitació de les cobertes de la Cripta Gaudí de la Colònia Güell

  1. S’actuarà a la coberta plana de pedra i la de zinc del porxo per a la seva total impermeabilització


El Consorci de la Colònia Güell ha iniciat les obres de reparació de les cobertes de la Cripta de la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló. Concretament s’actuarà a la coberta plana de pedra i a la coberta de zinc de l’actual porxo on Antoni Gaudí havia dissenyat l’escala d’accés a l’església. Aquests treballs de restauració tenen un pressupost total de 416.263,21 euros i un termini d’execució de sis mesos.

L’obra té com a principal finalitat garantir la total impermeabilització en els sectors d’intervenció per a protegir l’obra de Gaudí, i en tots els seus elements constructius i materials, alhora que es milloren les condicions dels mateixos a fi d’allargar la seva vida útil i minimitzar el seu manteniment i sostenibilitat futura.

Aquesta obra està cofinançades pel Programa Operatiu del FEDER de Catalunya 2014-2020 en l’àmbit de la gestió i conservació del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic i paleontològic, gestionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. El Consorci inclou l'església de la Colònia Güell (Cripta de Gaudí), la Casa Parroquial i les pinedes que l'envolten, en el terme municipal de Santa Coloma de Cervelló. Aquest Consorci té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1032581

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia