●Un cotxe on viatjaven 4 persones n’ha envestit un altre d’estacionat i els dos vehicles han acabat al canal

●Els Bombers de la Generalitat han mantingut amb vida els atrapats que romanien dins el vehicle enfonsat subministrant-los aire amb els equips de respiració autònoma

●Quatre persones més han resultat ferides per atropellament

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquesta matinada diverses persones de la bocana del canal d’Empuriabrava, a Castelló d’Empúries, set dels quals afectats per un accident de trànsit on un cotxe ha impactat un altre i tots dos vehicles han caigut al canal. Un dels ocupants del cotxe suposadament causant de l’accident ha perdut la vida i dos més l’han salvat en ser rescatats per bombers equipats amb equips d’aire. L’impacte també ha causat lesions de diversa consideració a quatre vianants que han patit l’envestida dels vehicles. Al segon vehicle, que estava estacionat i s’ha precipitat al canal a resultes del xoc, no hi havia ningú.

L’avís de l’accident s’ha produït a les 00.19 hores. Immediatament, 10 dotacions de Bombers de la Generalitat dels parcs de Roses, Llançà i Figueres, així com dues dotacions del Grup d’Actuacions Especials Subaquàtic (GRAESub) i el cap sostcap territorials s’han dirigit al passeig marítim d’Empuriabrava. Nombroses trucades al 112 alertaven de l’accident i de la presència a l’aigua de diverses persones.

Dins d’un dels cotxes precipitats hi viatjaven 4 homes. A les 00.32 hores, dos bombers del parc de Roses ja eren dins l’aigua proporcionant aire a les víctimes amb els equips d’aire. Finalment, del cotxe se n’ha extret 3 homes, que han rebut atenció mèdica immediata per part del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). A un d’ells se li ha fet maniobres de reanimació, sense èxit. Els altres dos estan ferits de diversa consideració, però no es tem per les seves vides. En funció dels testimonis, es treballa amb la hipòtesi que el quart home ha marxat de l’escena del sinistre pels seus propis mitjans.

Tot i l’escena confusa, els Bombers, en coordinació amb els responsables de la Policia Local de Castelló d'Empúries i el SEM, han esclarit que hi havia un segon vehicle enfonsat i que diverses persones havien patit un atropellament, i que era possible que també estiguessin a l’aigua. Així, s’ha continuat fent recerca i s’ha confirmat que al segon cotxe no hi havia ningú. A ambdues ribes del canal, Bombers, Mossos d'Esquadra, Policial Local de Castelló d’Empúries, personal del SEM i ciutadans han tret diverses persones de l’aigua, entre els quals s’hi comptaven alguns dels atropellats, que sopaven asseguts a un banc quan han patit l’envestida dels vehicles.

Un cop ateses totes les persones implicades, efectius del GRAESub – que han arribat molt ràpid al sinistre perquè eren a Calella de Palafrugell, en el dispositiu de seguretat del concert d’havaneres- han fet una darrera inspecció dels vehicles enfonsats i dels voltants per descartar la presència del quart passatger, i han senyalitzat la zona per facilitar la investigació de la Policia Local d’Empúries, que instrueix l’atestat de l’accident. El SEM, a més de 7 ambulàncies, va activar suport psicològic per atendre tant les víctimes com els espectadors de l’accident.

Cerdanyola del Vallès, 2 de juliol de 2023